Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Συμμετέχουμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα- Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας, την Κυριακή 2 Νοέμβρη 10π.μ. έξω από τα δικαστήρια

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ !   ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ !
Συνάδελφοι συναδέλφισσες, Εργαζόμενοι στο εμπόριο,
Εμείς που ζούμε κάθε μέρα την κούραση, τον φόβο της απόλυσης, την απλήρωτη εργασία, την τρομοκρατία μέσα στη δουλειά μας, την ανασφάλεια…..
Εμείς που δουλεύουμε τόσες ώρες και δεν φτάνουν τα λεφτά μας ούτε για τα βασικά της οικογένειας, Εμείς που πρέπει να νιώθουμε «τυχεροί» που δουλεύουμε με τόση ανεργία γύρω μας…..

Εμείς, ξέρουμε πολύ καλά, ότι όταν λένε πάλι πως έρχονται νέα μέτρα, είναι αντιλαϊκά μέτρα.

Ξέρουμε ότι όταν καταργείται η αργία της Κυριακής, όχι μόνο θα δουλεύουμε παραπάνω, όχι μόνο δεν θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας αλλά και θα κλείνουν τα μικρομάγαζα, θα δημιουργηθούν περισσότεροι  άνεργοι και θα αποτελειώσουν ό,τι έχει μείνει από τον πολύτιμο χρόνο ξεκούρασης και οικογενειακής και κοινωνικής ζωής. Το είδαμε και σαν πείραμα με τις 7 Κυριακές.

Φαίνεται πως η έξοδος από την κρίση τελικά, δεν είναι και τόσο κοντά όσο  μας έλεγαν και προσπαθούσαν με ζήλο να μας πείσουν ότι οι θυσίες μας θα πιάσουν τόπο…
Όλα αυτά που βιώνουμε, δεν είναι «λάθος πολιτική», αυτός είναι ο καπιταλισμός, έτσι ξεπερνάει την κρίση του. Αποδεικνύεται και από τα κέρδη που εμφανίζουν οι μεγάλοι όμιλοι στον κλάδο μας μόνο τα τελευταία δυο χρόνια! Η ανάπτυξη μεγάλων ομίλων όπως ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, JUMBO, HONDOS, IKEA, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ZARA (όμιλος Inditex), PRAKTIKER, BAZAAR έγινε με τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων, με τις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με την απληρωσιά που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει τους 6 με 8 μήνες,  με την ανασφάλιστη εργασία και τις μειώσεις μισθών που αγγίζουν έως και το 40%.

Στόχος τους είναι το περαιτέρω κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, η μεγαλύτερη επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, η πλήρης «ελευθερία» στον εργοδότη να χρησιμοποιεί τον εργαζόμενο όσες ώρες, όποιες μέρες και όποιες εργασιακές συνθήκες θέλει.
Και έρχονται νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, αποψίλωση και βαθιά εμπορευματοποίηση της υγείας. Να αρρωσταίνουμε και να πεθαίνουμε ενώ η τεχνολογία και η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο λόγω των δικών τους πολιτικών επιλογών και λόγω του ότι πιστεύουμε πως τίποτα δεν αλλάζει!Να μην δεχτούμε να ζήσουμε με ψίχουλα! Η μείωση των απαιτήσεων μας για εργασιακά δικαιώματα, δίνει την δυνατότητα στους εργοδότες να εφαρμόζουν τους αντεργατικούς νόμους για τη μείωση του εργατικού κόστους. Αυτό θέλουν και αυτό μας ετοιμάζουν. Επιδιώκουν να είμαστε φοβισμένοι και με σκυμμένο το κεφάλι. Ήδη σε πολλές επιχειρήσεις εφαρμόζουν επιχειρησιακές συμβάσεις που καταργούν όσα τσεκουρεμένα δικαιώματα έχουν απομείνει (τριετίες, επιδόματα γάμου, τέκνων ,13ος & 14ος μισθός).   
Αυτή η επίθεση μας αγγίζει όλους, αφορά κάθε εργατική οικογένεια. Είναι ώρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Να δώσουμε τώρα αποφασιστική, μαχητική απάντηση και να έρθουμε σε σύγκρουση με τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε... Όχι άλλο κλίμα αναμονής! Μην περιμένουμε την αλλαγή κυβέρνησης! Ξέρουμε τόσα χρόνια από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που τώρα συγκυβερνούν, δεν περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα με τον ΣΥΡΙΖΑ που δίνει διαπιστευτήρια στους μεγαλοεργοδότες.

Συνάδελφε, συμμετέχοντας στο σωματείο μας, οργανώνουμε και δυναμώνουμε την πάλη μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να παλέψουμε όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι ωρομίσθιοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι νέοι που δουλεύουν σε 5μηνα προγράμματα, οι εργαζόμενες γυναίκες μητέρες, οι συνάδελφοι που έχουν συμβάσεις μέσα από τα δουλεμπορικά γραφεία, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, οι μετανάστες στον κλάδο, να παλέψουμε όλοι για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για δωρεάν υγεία, παιδεία και αποκλειστικά δημόσια καθολική ασφάλιση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να συμμετέχουμε στο Σωματείο μας στις επιτροπές του Σωματείου σε χώρους δουλειάς, στις συνοικίες.
Να Διεκδικήσουμε: Υπογραφή τώρα Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751€ βασικό μισθό, ως βάση για αυξήσεις στη κλαδική συλλογική σύμβασης εργασίας.
Κλαδική σύμβαση, υποχρεωτικά εκτελεστέα για όλους τους εργαζόμενους, 920€ βασικό μισθό. 
Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
Κατάργηση ωρομίσθιου μερικής απασχόλησης και μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου – νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων-όχι στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία.
Να τους ξεκαθαρίσουμε πως το γκρέμισμα του ασφαλιστικού συστήματος είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.
Χρειαζόμαστε Κατώτερη σύνταξη στα 600€, κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών υγείας παιδείας πρόνοιας.
Να ορθώσουμε τείχος προστασίας για τους άνεργους!  Η επιτροπή ανέργων του σωματείου μας αγκαλιάζει με πολύπλευρες δράσεις όλους τους ανέργους.
Δεν αφήνουμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας σε χέρια άλλων,
η δύναμη είναι στα δικά μας χέρια.
Παλεύουμε οργανωμένα μέσα από το  σωματείο μας.
ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ !   ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ !

Συμμετέχουμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα
και
όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας,

την Κυριακή 2 Νοέμβρη 10 π.μ. έξω από τα δικαστήρια

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου