Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει την στάση της επιχείρησης του κου Χαλκίδη Δημήτρη (ΟΙΚΟΣ ΝΥΦΙΚΩΝ ΖΩΡΖΕΤ) για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και την τρομοκρατία που ασκεί στις εργαζόμενες του.

Η επιχείρηση παρά το ότι έχει εκδοθεί απόφαση από την Επιθεώρηση Εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων των συναδελφισσών δεν δείχνει καμία πρόθεση να τα καταβάλει. Αντίθετα τις προτρέπει να αποχωρήσουν από το σωματείο προκειμένου «να μη βρουν τον μπελά τους» και να «τακτοποιηθεί ήσυχα η υπόθεσή τους». Μάλιστα φτάνει στο σημείο να εκβιάσει τις συναδέλφισσες για τις συνδικαλιστική τους δράση λέγοντας τους ότι θα ζητήσει παρέμβαση εισαγγελέα αν τολμήσει να παρέμβει το σωματείο.
       Ο ιδιοκτήτης του γνωστού οίκου νυφικών επικαλείται οικονομικούς λόγους οι οποίοι όπως ισχυρίζεται καθιστούν επιβεβλημένη τη μείωση προσωπικού της επιχείρησής του. Την ίδια ώρα προσλαμβάνει εργαζόμενες με τους όρους που εκείνος θέλει.
Η τακτική του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη είναι να προσλαμβάνει στην επιχείρηση του, εργαζόμενες μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και να τις αφήνει απλήρωτες. Δε δείχνει καμία ευαισθησία ακόμα κι όταν οι εργαζόμενες τον καλούν να τους καταβάλει ένα ελάχιστο μέρος της οφειλής τους προκειμένου να καλύψουν βασικές ανάγκες των οικογενειών τους.
  Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται στους εργαζόμενους ότι η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των εργοδοτών, ακόμα και των μικρών επιχειρήσεων, βασίζονται στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, στην όξυνση της ανεργίας και την καταδίκη των εργαζομένων στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.
ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ότι η επίθεση κάθε απλού εργαζόμενου πόσο μάλλον μέλους του σωματείου μας, αποτελεί επίθεση σε ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα και θα απαντηθεί αναλόγως.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να καταδικάσουν τη στάση της επιχείρησης, να δείξουν την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους γιατί ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.
Καλούμε τις συναδέλφισσες πωλήτριες στα εμπορομάγαζα να σμπαραλιάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία, με τη μαζική εγγραφή τους στο σωματείο μας και την οργάνωση της πάλης τους.


Κανένας εργαζόμενος μόνος του! Το σωματείο μας είναι η δύναμη μας!

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου