Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι εργαζόμενοι στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ
Η ΕΙΥΗ καταγγέλει τη στάση της εργοδοσίας στην επιχείρηση όπου για 4η φορά απαιτεί από τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη για τη διαφύλαξη των συμφερόντων της και των κερδών της.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους με επιστολή από την εταιρεία που λέει ότι ¨αποφάσισε¨ να προσφέρει ο κάθε εργαζόμενος τις καθαρές αποδοχές ενός μήνα. Συγκεκριμένα με ένα έντυπο που έδωσε στους εργαζόμενους τους καλεί να δηλώσουν ότι οι ίδιοι «θέλουν να προσφέρουν» για την οικονομική ανάκαμψη της εταιρείας. Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ πρωτοστατεί σε καινούργιες μεθόδους ώστε να αρπάξει ότι απέμεινε από τους ήδη μειωμένους μισθούς των εργαζομένων.
Φαινομενικά οι εργαζόμενοι προσφέρουν κομμάτι  από το μισθό του Απριλίου, του Ιουλίου και του Δεκεμβρίου. Αυτό που πραγματικά μεθοδεύουν με την επιλογή των συγκεκριμένων περιόδων, είναι η κατάργηση των επιδομάτων που δίνεται στις αντίστοιχες περιόδους (δώρο Πάσχα, επίδομα αδείας, δώρο Χριστουγέννων).
                    Συνάδελφοι έχουμε την εμπειρία από αντίστοιχες περιπτώσεις. Οι εργαζόμενοι στα SPRIDER αφού δέχτηκαν απανωτές μειώσεις, προκειμένου «να σωθεί» η εταιρεία, παρόλα αυτά μέσα σε μια νύχτα βρέθηκαν άνεργοι, χωρίς αποζημίωση και χωρίς δικαίωμα εγγραφής ούτε στο Ταμείο Ανεργίας. Αντίστοιχα οι εργαζόμενοι στη NEOSET και στο FOKA είχαν την ίδια τύχη.
Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ  ακόμα και όταν ομολογούσε τα κέρδη της, δεν τα μοιράστηκε ποτέ με τους εργαζόμενους, αντίθετα και τότε χρησιμοποιούσε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που είχε στα χέρια της. Τώρα που ενδέχεται να έχει μείωση του ποσοστού κέρδους της, ζητάει από τους εργαζόμενους να «πληρώσουν το μάρμαρο».
          Η ΕΙΥΗ καλεί τους εργαζόμενους της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ να μην υποκύψουν σε κανένα εκβιασμό και να μη δεχθούν να υπογράψουν αυτό το κατάπτυστο έντυπο που αποτελεί τη θανατική καταδίκη τους και το οποίο σε καμία περίπτωση δε θα διαφυλάξει τη θέση τους μέσα στην εταιρεία.

          Καλούμε κάθε εργαζόμενο στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ και σε κάθε χώρο δουλειάς που βιώνει αντίστοιχες καταστάσεις, να οργανωθεί στο σωματείο μας. Συνάδελφοι το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι όπου οι εργαζόμενοι βρέθηκαν ενωμένοι και αποφασισμένοι στο πλευρό του ταξικού σωματείου μας, ο αγώνας τους δεν πήγε χαμένος. Μην υποκύψετε στο φόβο, τη μοιρολατρία, την ανασφάλεια, την τρομοκρατία της εργοδοσίας.                  

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου