Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ!!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ


Το πολυνομοσχέδιο της συγκυβέρνησης πέρα από τη δρομολόγηση νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό σύστημα και στα Ταμεία, με συγκεκριμένη διάταξη που αναφέρει την ¨άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό¨ υλοποιεί και την πλήρη κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Συγκεκριμένα, ορίζονται τουλάχιστον 3 τουριστικές περιοχές, όπου επιτρέπεται ¨πιλοτικά η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τιε Κυριακές του έτους¨ , χωρίς καν να απαιτείται πλέον απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη όπως ίσχυε μέχρι τώρα.
H Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου όπως και άλλα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, μαζί με σωματεία αυτοαπασχολούμενων είχαν καταγγείλει ότι, η απόφαση για λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, η οποία ήρθε ως κατεύθυνση της Ε.Ε., άνοιγε το δρόμο για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Στόχος της συγκυβέρνησης και του κεφαλαίου, με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ήταν και είναι η περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εμποροϋπαλλήλων (ελαστικές σχέσεις εργασίας, ατομικές συμβάσεις κ.τ.λ.) και παράλληλα η καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων.
Οι εργαζόμενοι οφείλουν να θυμηθούν ότι η λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο οδήγησε στη συζήτηση για το άνοιγμα ¨37 Κυριακές λόγω κρουαζιέρας¨ μέσα στην επιτροπή ανάπτυξης της Περιφέρειας. Ήταν μια απόφαση στην οποία έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στην οποία ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ανοχή και διάθεση για διαπραγμάτευση.
Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση είχε ξεκάθαρη θέση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.
Ποιος θα τους σταματήσει όταν θα υλοποιούν την 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων;

Καλούμε τους εμποροϋπάλληλους να δώσουμε τη μαχητική απάντηση μας απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν τη ζωή μας. Τους καλούμε να οργανώσουν την πάλη τους στο πλάι του σωματείου μας ώστε οργανωμένα να αντιπαλέψουμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Όσο εντείνεται η επίθεση από τα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους τόσο γίνεται και πιο επιτακτική η ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων. Μαζί μπορούμε πολλά γι’ αυτό:
Συζητάμε σε κάθε χώρο δουλειάς, αποφασίζουμε ότι αντιστεκόμαστε και απαντάμε αγωνιστικά για να διεκδικήσουμε:
        Κυριακή αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο.
        Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
        Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
                 

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου