Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Η 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ πλ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συναδελφισσα- συνάδελφε, εργαζόμενοι, άνεργοι,  η εργατική πρωτομαγιά είναι η μέρα που η εργατική τάξη, σ' ολο τον κόσμο τιμά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο τον Μάη του 1886!


Γιατί όμως η 1η ΜΑΗ; Ήταν η μέρα της μεγάλης απεργίας στο Σικάγο των ΗΠΑ με αίτημα την καθιέρωση της 8ωρης εργάσιμης μέρας, αντί της 10ωρης,11ωρης έως και 14ωρης που ήταν ως τότε.

Απεργία η όποια συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες και που βάφτηκε με το αίμα των εργατών από το χτύπημα της αστυνομίας, με εντολή των καπιταλιστών, ενώ οι πρωτεργάτες των τότε εργατικών κινητοποιήσεων καταδικαστήκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν!

ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ,ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Ένας απ' αυτούς ήταν ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗΣ,ο κομμουνιστής που υπήρξε πρόεδρος του σωματείου μας, των Εμποροϋπαλλήλων Ηρακλείου και εξαιτίας της συνδικαλιστικής δράσης του συνελήφθη από τον δικτάτορα Μεταξά. Με την είσοδο των χιτλερικών στην Ελλάδα ο Μεταξάς παρέδωσε τον Σουκατζιδη μαζί με άλλους κομμουνιστές στους ναζί! Την πρωτομαγιά του 1944 ο Σουκατζιδης ήταν ένας από τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή, αφού πρώτα αρνήθηκε να εξαιρεθεί από τον κατάλογο των μελλοθάνατων. Στο δρόμο προς το εκτελεστικό απόσπασμα οι μελλοθάνατοι πετούν στο δρόμο τα στερνά τους σημειώματα.

Ο Ναπολέων Σουκατζίδης γράφει στον πατέρα του ‘Πατερούλη, πάω για εκτέλεση, να'σαι περήφανος για τον μονάκριβο γιο σου’! 


Συνάδελφε-συναδελφισσα,εργαζομενοι,ανεργοι

Οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης είναι αποτέλεσμα σκληρής ταξικής πάλης. Στις μέρες μας κυριαρχεί η μοιρολατρία, η αναποτελεσματικότητα των αγώνων, η κρατική-εργοδοτικη τρομοκρατία, η ανασφάλεια, ο φόβος.

 Μήπως όμως τότε δεν υπήρχε;  Μήπως τότε οι καπιταλιστές ήταν πιο ελαστικοί; Μήπως το κράτος δεν λειτουργούσε εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των καπιταλιστών εις βάρος της εργατικής τάξης;

Η πείρα που έχει η εργατική τάξη είναι πλούσια. Όσες κατακτήσεις κι αν αποσπάσει από τους καπιταλιστές και το κράτος τους ήταν, είναι και θα είναι προσωρινές! Η λύση θα δοθεί όταν η εργατική τάξη  πάρει την εξουσία στα χεριά της και οργανώσει την νέα κοινωνία με βάση τις ανάγκες του λαού!

Έχει πείρα απ' την συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Οποίες κατακτήσεις είχαμε ξηλώθηκαν μια προς μια και όποιες ακόμα έχουν απομείνει όπως το δικαίωμα στην απεργία έχουν μπει στο στόχαστρο των καπιταλιστών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, με τις πλάτες του εργοδοτικού-κυβερνητικου συνδικαλισμού, των ''κοινωνικών διαλόγων'', της ταξικής συνεργασίας, που σε τοπικό επίπεδο κόβουν ''κορδέλες'' και εγκαινιάζουν νέες καπιταλιστικές επιχειρήσεις υμνώντας μάλιστα την ''υγιή επιχειρηματικότητα'', την υγιή εκμετάλλευση των εργαζομένων δηλαδή!
                                                                                                                                          
Η πρωτομαγιάτικη απεργία μας δίνει την δυνατότητα να τιμήσουμε, να θυμηθούμε, να συζητήσουμε, να βγάλουμε συμπεράσματα και τελικά να οργανώσουμε τον αγώνα μας.
Μακριά από τον εργοδοτικό-κυβερνητικο συνδικαλισμό της υποταγής στα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, που με τη στάση τους απομακρύνουν συνειδητά τους εργαζόμενους από τα σωματεία τους, προσφέροντας υπηρεσία στους εργοδότες και την κυβέρνηση!                                             
Συμμετέχουμε, δυναμώνουμε τα σωματεία, οργανώνουμε τον αγώνα μας!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

1η ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ -10πμ πλ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου