Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, μαζί με συνάδελφους εμποροϋπάλληλους – ιδιωτικούς υπάλληλους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αναγνώριση των αναρρωτικών τους αδειών, παρευρέθηκαν την Πέμπτη 27 Φλεβάρη στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ.

Το σωματείο μας απαίτησε την άμεση αναγνώρισης από τον ΕΟΠΥΥ της διάγνωσης ασθένειας-ατυχήματος των συναδέλφων καθώς με το κλείσιμο του οργανισμού δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί ότι απουσιάζουν από την εργασία τους λόγω ασθένειας – ατυχήματος και όχι ως αδικαιολόγητοι απόντες !!! 
Απαιτήσαμε επίσης την άμεση δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για τις περιπτώσεις αυτές προκειμένου να εγκριθούν οι αναρρωτικές τους αποζημιώσεις για τις οποίες πληρώνουν τόσα χρόνια ασφαλιστικές εισφορές όπως επίσης και για να έχουν απόλυτα δημόσια  υγεία και περίθαλψη.
Η προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ επικαλούμενη μία οδηγία που τους διαβιβάστηκε από τα κεντρικά, είπε ότι δεν είναι στην ευθύνη του ΕΟΠΥΥ η σύσταση εξεταστικής επιτροπής από γιατρούς γιατί δεν διαθέτει πλέον γιατρούς και η ευθύνη για τη σύσταση της βαραίνει το ΙΚΑ.
Έπειτα από σωρεία επικοινωνιών των οργανισμών και την πίεση των συναδέλφων και του σωματείου μας, συντάχθηκε ένα έντυπο όπου με την γνωμάτευση του Ιατρού και την φωτοτυπία του βιβλιαρίου ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να το καταθέσουν στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ, να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου ώστε να το καταθέσουν στην εργασία τους.
Παρόλα αυτά, στις απαιτήσεις μας για άμεση σύσταση εξεταστικής επιτροπής ιατρών και καθορισμό ημερομηνιών δεν πήραμε καμία συγκεκριμένη απάντηση.
Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους και έγκυες γυναίκες σε αυτή την κατάσταση. Δώσαμε μάχη για να μην περάσει το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ αλλά και τώρα δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.
Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας- Πρόνοιας. Να μην καταργηθεί, να μην συγχωνευτεί καμιά μονάδα υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας.  Όχι στην κινητικότητα και διαθεσιμότητα. Μαζικές προσλήψεις Υγειονομικού Προσωπικού με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματικότητα στην Υγεία.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα να μην επαναπαυθεί, να απευθυνθεί στο σωματείο μας καθημερινά 7-9μμ στο τηλ. 2810283787 ή στο email eiyirakliou@gmail.com . Αν δεν λάβουμε άμεσα ημερομηνίες σύστασης και διεξαγωγής των επιτροπών θα κλιμακώσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά.      

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου