Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/03 19:00 Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (υπόγειο)_

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ;
         Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί όλους τους συναδέλφους που δουλεύουν στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες να οργανωθούν μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς, στο σωματείο τους, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και να δώσουμε μαζί τη μάχη για υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας και Κλαδικής Σύμβασης στο Εμπόριο.
Συναδέλφισσα – συνάδελφε,
Ήταν πάγια η αξίωση των εργοδοτών και πριν το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίση για  Κατάργηση των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας και επίσης γνωστή η πρόθεση των Κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ –ΝΔ) να την ικανοποιήσουν.
Τι είναι, όμως, η Κλαδική Σύμβαση Εργασίας;
Είναι μια σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ των Συλλογικών Συνδικαλιστικών Οργάνων, σε τριτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο,  Εργαζομένων και Εργοδοτών στον ίδιο κλάδο και ορίζει τα κατώτερα όρια των αμοιβών μας, τα επιδόματα, τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, τις συνθήκες εργασίας μας κ.α.
Η Κλαδική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στις Εμπορικές Επιχειρήσεις όλης της χώρας υπογράφεται, από την μεριά των εργαζομένων, από την Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,) η οποία φρόντιζε να εξασφαλίζει, σε καιρούς προ κρίσης και έντονης κερδοφορίας στον κλάδο αυξήσεις - ψίχουλα και στην περίοδο της κρίσης μειώσεις (6,7%!!!). Η συγκεκριμένη πλειοψηφία ακόμη και μετά την υπογραφή της μείωσης απέδειξε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να υπερασπιστεί κανένα δικαίωμα των εργαζομένων του κλάδου, καλλιεργώντας στους εργαζόμενους τη λογική του «μικρότερου κακού» «για να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις, να μπει φρένο στις απολύσεις κα» στο όνομα της αγοράς άφησε τους εργοδότες να «ρυθμίσουν» τους όρους αμοιβής της εργασίας. Πολλαπλασιάστηκαν έτσι οι ατομικές συμβάσεις εργασίας στον κλάδο με μειώσεις από 10% έως 40% σε μια σειρά επιχειρήσεις (Κωτσόβολος, Hondos, Praktiker, IKEA, Sprider, Βασιλόπουλος, Ηλεκτρονική κλπ).
Αυτή τη στιγμή και ενώ η σύμβαση του εμπορίου καθώς και η μετενέργεια της έχει λήξει από τον Οκτώβρη, η  Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την υπεράσπιση της, απεναντίας ετοιμάζεται να υπογράψει νέα σύμβαση με δεύτερη μείωση έως και 13%.
   Με βάση τα παραπάνω, κατανοούμε έναν επιπλέον λόγο για τον οποίο ένας εργαζόμενος πρέπει να είναι οργανωμένος στο σωματείο του : για να ελέγχει διαρκώς τα συνδικαλιστικά όργανα που τον εκπροσωπούν (σωματείο – ομοσπονδία) με ποιον τρόπο το πραγματοποιούν αυτό!
Τι σημαίνει όμως λήξη της σύμβασης;
Για όσο διάστημα δεν υπάρχει σύμβαση σε ισχύ, ο εργοδότης έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει μόνο το βασικό κλαδικό μισθό (860 € μεικτά) και τα τέσσερα επιδόματα (τέκνων, ωριμάνσεων, σπουδών, επικινδύνου εργασίας) εφόσον προϋπάρχουν μόνο για τους παλιούς εργαζόμενους που εφαρμοζόταν και  που δεν έχουν υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας  . Για τις νέες προσλήψεις οι όροι έχουν σαν κατώτερο όριο την ΕΓΣΣΕ και όχι την κλαδική σύμβαση.
Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, την τρομοκρατία και την πίεση που ασκεί η εργοδοσία για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας σε παλιούς και νέους εργαζόμενους, οι εργοδότες θα αξιώσουν από όλους τους εργαζόμενους να πέσουν στα των 400 και των 500€ ή τα δουλεμπορικά προγράμματα της κυβέρνησης με μισθούς πείνας για πέντε και έξι μήνες για τους ανέργους.  
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να μην λυγίσουν στις πιέσεις, όπου εμφανίζεται ατομική σύμβαση, να μην υπογραφούν και να επικοινωνούν με το Σωματείο, να ενώνουν τη δύναμη τους με τους συναδέλφους τους στην ίδια επιχείρηση, να συγκροτούν Επιτροπή Αγώνα στην επιχείρηση και εκπρόσωπο ο οποίος θα επικοινωνεί με το σωματείο (τηλ : 2810283787, καθημερινά 7 - 9μμ ).        Να μη δεχτούμε καμία μείωση στο μισθό μας. Έχουμε σύγχρονα παραδείγματα εργαζομένων που τόλμησαν, ενώθηκαν, διεκδίκησαν και κατάφεραν τη μη εφαρμογή της επιδίωξης της εργοδοσίας για μειώσεις. Δεν είναι μακριά ούτε φεύγουν πίσω στο χρόνο. Είναι οι συνάδελφοι μας στην Ανακύκλωση που αντιμετώπισαν Εργοδοσία, Κυβέρνηση και νομούς του κράτους και βγήκαν νικητές. Έχουμε το Σωματείο μας, πιστό ταξικό υποστηριχτή των αγώνων μας.


Συνάδελφοι, η λογική που μας είχαν βάλει και οι εργοδοτικές και κυβερνητικές πλειοψηφίες του συνδικαλιστικού κινήματος (ΓΣΕΕ, ΟΙΥΕ κα), η λογική του «μικρότερου κακού», του «αν έχει ο εργοδότης κέρδη, θα έχω και εγώ δουλειά», του «ευτυχώς έχω μια δουλειά» οδήγησε χιλιάδες συνάδελφους μας στην ανεργία και τους εργαζόμενους στην κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων : 8ωρο, συλλογικές συμβάσεις,  κοινωνική ασφάλιση κα. Η επίθεση Κυβέρνησης – Κεφαλαίου  - ΕΕ δεν θα σταματήσει από μόνη της. Η έκκληση τους για «υπομονή μέχρι να έρθει η Ανάπτυξη» έφερε φοροεπιδρομη και λεηλασία του εισοδήματος των εργαζομένων, απολύσεις, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, νέα χαράτσια στην υγεία, ξεκλήρισμα αγροτών και πολύ μικρών επιχειρήσεων κ.α.   Μόνο εμείς μπορούμε να βάλουμε φρένο στην επιδίωξη τους να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους. Και όταν πραγματοποιηθεί θα έχει γίνει γιατί εμείς τολμήσαμε, οργανωθήκαμε, διεκδικήσαμε.  

Εμείς σε καλούμε μαζί μας, στο ξεκίνημα των διαδικασιών για υπογραφή ΕΓΣΣΕ και Κλαδικής Σύμβασης στις Εμπορικές επιχειρήσεις. Σε καλούμε να κάνεις δική σου υπόθεση τη συζήτηση μέσα στη δουλειά σου, συλλογικά μαζί με τους συναδέλφους σου και αν αποφασίσετε μαζί να διεκδικήσουμε αυτά που παράγουμε καθημερινά και τα καρπώνονται άλλοι.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΣΣΕ :

·         Με βασικό μισθό τα 751,41€  μεικτά - 33,54€ ημερομίσθιο με καθολική ισχύ.
·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, με τους οποίους μειώθηκαν οι μισθοί των εργαζομένων, ειδικότερα του 4046/12 (2ο Μνημόνιο) και της πράξης υπουργικού συμβουλίου αρ. 6 του 2012 και κάθε διάταξης νόμου που περικόπτει μισθούς και ημερομίσθια
·         Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

·         Επαναφορά της Σύμβασης στα 918 € μεικτά βασικό μισθό, πριν την υπογραφή της προπέρσινης με ΚΑΘΟΛΙΚΗ ισχύ για όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις.
·         Συλλογική σύμβαση που θα προβλέπει και θα απαιτεί την Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·         Συλλογική σύμβαση που θα Υπερασπίζει την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα και θα προβλέπει για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
·         Όλα τα καταστήματα να έχουν Ενιαίο Εθνικό Ωράριο που δεν θα ξεπερνά της 48 ώρες, με 3 απογεύματα κλειστά και την Κυριακή κλειστά.


Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου