Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΥΩΝ!

Οι πρώτες συνέπειες του νόμου- εκτρώματος που ψήφισε η συγκυβέρνηση και σφράγισε τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ από την προηγούμενη βδομάδα είναι ήδη ορατές.
Η ολοσχερής κατεδάφιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που μετέτρεψε τον ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας και όχι πάροχο- έφερε σαν αποτέλεσμα να κλείσουν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει γιατρός καθώς ΟΛΟΙ έχουν περάσει σε διαθεσιμότητα!! Έτσι, εδώ και αρκετές μέρες δεν υπάρχουν επιτροπές για να εξετάσουν τις περιπτώσεις συναδέλφων με αναρρωτική άδεια αλλά και εγκύων και η λύση που δόθηκε από την κυβέρνηση είναι όλες οι αναρρωτικές άδειες να θεωρηθούν εκπρόθεσμες!!! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορούν οι συνάδελφοι ούτε να πάρουν αναρρωτική άδεια ούτε να πληρωθούν χωρίς αυτό να είναι δική τους ευθύνη!
Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο στο Ηράκλειο οι περιπτώσεις ξεπερνούν τις 1500!! Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους και έγκυες γυναίκες σε αυτή την κατάσταση. Δώσαμε μάχη για να μην περάσει το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ αλλά και τώρα δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.
Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας- Πρόνοιας. Να μην καταργηθεί, να μην συγχωνευτεί καμιά μονάδα υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας.  Όχι στην κινητικότητα και διαθεσιμότητα. Μαζικές προσλήψεις Υγειονομικού Προσωπικού με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματικότητα στην Υγεία. Εδώ και τώρα να συσταθούν οι επιτροπές που θα εξετάσουν ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις για να πάρουν τις αναρρωτικές άδειες και τα χρήματα που δικαιούνται οι συνάδελφοι μας!  

Καλούμε κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα να απευθυνθεί στο σωματείο μας καθημερινά 7-9μμ στο τηλ. 2810283787 ή στο email eiyirakliou@gmail.com και να συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουμε την Πέμπτη 27 Φλεβάρη 10 πμ στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ. 

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου