Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο.Λ.Η ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΜΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΖΗΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταδικάζει το έγκλημα που συντελείται σήμερα, ενάντια στους εργαζόμενους και τους μικρεμπόρους για να θησαυρίσουν ακόμα περισσότερο οι κεφαλαιοκράτες.   Ούτε λεπτό δεν έχασε ο Αντιπεριφερειάρχης κος Κουκιαδάκης και μεταφέρει σήμερα Πέμπτη 6/2 12:30μμ προς συζήτηση στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης το αίτημα του Ο.Λ.Η για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας στους “κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου” για την εξυπηρέτηση της Κρουαζιέρας.

Όταν το κεφάλαιο απαιτεί (και δεν είναι απρόσωπο, έχει όνομα, είναι οι Tour Operators, οι πολυεθνικές, οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων), η τοπική διοίκηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την συντριπτική πλειοψηφία εργαζομένων και εμπόρων που ζήτησαν ξεκάθαρα να μην ανοίξουν τα καταστήματα ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ του έτους και υλοποιεί στο έπακρο τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και της Κυβέρνησης για 7ημερη και 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων. Την ίδια ώρα που η ανεργία καλπάζει και στο νομό μας, που λαϊκές οικογένειες μένουν χωρίς ρεύμα, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,  πνιγμένες από τα χαράτσια και τη φοροληστεία , η Περιφέρεια τρέχει να υλοποιήσει την απαίτηση του κεφαλαίου για 7 ημέρες κερδοφορία την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο.

Είναι καιρός να βγάλουμε όλοι συμπεράσματα για το ρόλο της τοπικής διοίκησης και της κυβέρνησης σαν το μακρύ χέρι των μονοπωλίων. Η «ανάπτυξη» που δήθεν θα φέρουν οι κρουαζιέρες και υποστηρίζει η Περιφέρεια, θα είναι μισθοί πείνας, ξεκλήρισμα των μικρών επιχειρήσεων που δεν θα αντέξουν τον ανταγωνισμό και άρα μεγαλύτερη ανεργία για τους υπαλλήλους αλλά και τους ίδιους τους εμπόρους. Μπροστά στις επερχόμενες εκλογές να γίνει κριτήριο ψήφου η στάση παρατάξεων, κομμάτων και προσώπων απέναντι στο ζήτημα της κατάργησης της Κυριακής Αργίας, απέναντι στην υποστήριξη πολιτικών αποφάσεων που ευνοούν τα μονοπώλια ενάντια στην πλειοψηφία του λαού μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους από κάθε χώρο δουλειάς να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια και να απαιτήσουμε την άμεση παύση των διεργασιών για διεύρυνση του μέτρου και την ανάκληση της απόφασης του αντιπεριφερειάρχη κου Κουκιαδάκη για τη λειτουργία των καταστημάτων τις 7 Κυριακές. Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΙΥΗ θα παραβρεθεί στη συνεδρίαση αυτή προκειμένου να εκφράσουμε τις διαθέσεις των συναδέλφων μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

Μονόδρομος για μας είναι η υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με βασικό μισθό 918€ μεικτά, 8ωρο 5ήμερο,40ωρο, και νομοθετικά κατοχυρωμένη την Κυριακή Αργία σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ  γιατί ο εχθρός μας είναι κοινός: τα μονοπώλια και οι υπηρέτες τους. 

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου