Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Όλοι στην κινητοποίηση με την ΕΙΥΗ την Παρασκευή 21/2 στις 10 το πρωί έξω από το κτήριο της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας

Καμιά γυναίκα χωρίς επίδομα τοκετού

 Η ΕΙΥΗ οργανώνει κινητοποίηση με την ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος), για την διαφύλαξη του δικαιώματος των γυναικών που είναι ή πρόκειται να γίνουν μητέρες, να ενισχύονται με το επίδομα τοκετού και για την διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας.

Με πρόσφατο δημοσίευμα, που βγήκε από τα ΜΜΕ μας έγινε γνωστό ότι μητέρα που έλαβε πριν ένα χρόνο το επίδομα τοκετού, της ζητείται να το επιστρέψει, επειδή ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ που τέθηκε σε εφαρμογή τον Δεκέμβρη του 2012 και έχει αναδρομική ισχύ προβλέπει για τις γυναίκες που γεννάνε σε δημόσια νοσοκομεία ή κλινικές να μην λαμβάνουν το επίδομα. Το ζήτημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις αφού δεν είναι η μοναδική περίπτωση μωρομάνας που βρίσκεται στην ίδια κατάσταση. Ήδη αρκετές γυναίκες έχουν καταγγείλει πως τους έχει ζητηθεί το επίδομα πίσω και μάλιστα με την απειλή ότι αν δεν το επιστρέψουν θα προχωρήσουν σε κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων!
Τη σημερινή εποχή με την επιστήμη να έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα, γυναίκες καλούνται να γεννήσουν στα σπίτια τους με κίνδυνο της ζωής τους και των παιδιών τους, προκειμένου να πάρουν μια ελάχιστη ενίσχυση η οποία αποτελούσε χρόνια δικαίωμα τους. Διώκουν με κάθε μέσο τον εργαζόμενο, άνεργο φτωχό λαό και δεν αφήνουν στο απυρόβλητο ούτε τη μητρότητα.
Καλούμε τις εργαζόμενες, άνεργες συναδέλφισες μητέρες να καταγγείλουν, αν συμβεί παρόμοιο περιστατικό στις ίδιες ή σε γυναίκες που γνωρίζουν και να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας για να αντιμετωπίσουμε από κοινού το ζήτημα αυτό. Να μην επιστρέψει καμιά γυναίκα τα χρήματα του επιδόματος και να το διεκδικήσει στο πλάι του σωματείου μας ώσπου να δικαιωθεί. Η μητρότητα είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας και οφείλουμε να το προστατέψουμε.
Καλούμε στην κινητοποίηση που οργανώσαμε σε συνεργασία με την ΟΓΕ και διεκδικούμε:


  •          Μη επιστροφή του επιδόματος τοκετού από τις γυναίκες που τους δόθηκε

  •    Καταβολή του  επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες
  •  Δωρεάν εξετάσεις προγεννητικού έλεγχου, κύησης κτλ.

  •  Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου