Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Όλοι στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 19/02/2014 και ώρα 11:00 πμ. στη ΔΟΥ Ηρακλείου. Τοίχος αντίστασης στους πλειστηριασμούς και στη φοροληστεία

 Η ΕΙΥΗ συμμετέχει στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ που θα γίνει την Τετάρτη 19/02 στις 11:00 στη ΔΟΥ Ηρακλείου, ενάντια στη φορολογική επίθεση που δεχόμαστε όλοι μας καθημερινά.

Η φοροληστεία που εντάθηκε το 2014 προβλέπει νέους φόρους στα εισοδήματα, κατάργηση του αφορολόγητου και επιπλέον χαράτσια στη μικρή ακίνητη περιουσία. Τα πρόστιμα για τα ληξιπρόθεσμα χρέη είναι εξουθενωτικά. Οι εργαζόμενοι βιώνουν αυτά τα μέτρα εκτός των άλλων και με αύξηση στην παρακράτηση φόρου μέσω το μισθού τους.
Η συγκυβέρνηση που ακολουθεί τις οδηγίες τις Ε.Ε., εφαρμόζει σε όλα τα επίπεδα τη βαρβαρότητα της απέναντι στις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να σηκώσουν τα άδικα φορολογικά μέτρα που ασκούνται εις βάρος τους. Σε συνεργασία με τις τράπεζες προχωρά σε κατασχέσεις μισθών και επιδομάτων και δε διστάζει να προχωρήσει σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων.
Από την άλλη φοροαπαλλάσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες νομοθετώντας ευνοϊκά μέτρα για τα μονοπώλια με πρόφαση την δημιουργία ενός «φιλόξενου φορολογικά περιβάλλοντος» προς τις ξένες και ντόπιες πολυεθνικές που θα επενδύσουν και θα φέρουν «ανάπτυξη». Ανάπτυξη βέβαια για τους ίδιους και μόνο, η οποία θα στηρίζεται στην εξαθλίωση και την ανέχεια των εργαζομένων.  

Η ΕΙΥΗ καλεί τους συναδέλφους εμποροϋπάλληλους, τους άνεργους του κλάδου του εμπορίου,  μέσα από το σωματείο τους, να αντιπαλέψουμε οργανωμένα όλα αυτά τα μέτρα και να τα αντικρούσουμε. Όλοι μαζί μπορούμε αλληλέγγυα να αποτρέψουμε κατασχέσεις λογαριασμών και κατοικιών και να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους χαμηλόμισθους, τους άνεργους κ.τ.λ.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου