Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ COCA COLA

Το ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου χαιρετίζει των ηρωικό και πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων στην πολυεθνική εταιρία ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, στη Θεσσαλονίκη και στο Βόλο.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που δείχνουν μεγάλη αντοχή σε συνθήκες άγριας επίθεσης της εργοδοσίας (με δικαστήρια, διώξεις εργαζόμενων, εκβιασμούς κ.λ.π.).

Ο αγώνας αυτός έχει ευρύτερη σημασία. Είναι αγώνας όχι μόνο των εργαζόμενων στη ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, αλλά όλης της εργατικής τάξης. Είναι αγώνας ενάντια σε διεθνές μονοπώλιο – σύμβολο του καπιταλισμού και της κοινωνικής εκμετάλλευσης. Διεξάγεται μέσα στο χώρο δουλειάς, στο τόπο  που γεννιέται η εκμετάλλευση, κόντρα σε κορυφαίο εκπρόσωπο των υπεύθυνων για όλα τα δεινά που μαστίζουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Το σωματείο μας γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία της αλληλεγγύης της εργατικής τάξης. Τη δεχτήκαμε και εμείς στους πολυήμερους απεργιακούς αγώνες που δώσαμε με τους εργαζόμενους στην Αριάδνη ΑΕΒΕ και στην Ανακύκλωση και η οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη νικηφόρα έκβαση αυτών των αγώνων.
Η πολυεθνική έχει στο πλάι της, συμμάχους, τις κυβερνήσεις, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την Ευρωπαϊκή Ένωση, και εκείνους που υποστηρίζουν ότι αυτή και ο καπιταλισμός μπορεί να
αλλάξει να γίνει ανθρώπινος.

Όμως δεν είναι ανίκητη!
Το μεγαλύτερο όπλο των εργατών είναι η ταξική ενότητα και η αλληλεγγύη!

Συνάδελφοι στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ δεν είστε μόνοι σας!

Συμβάλλουμε και εμείς σε αυτόν τον αγώνα σας εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράσταση μας στον πολυήμερο αγώνα σας. Συμβάλλουμε παλεύοντας από το δικό μας μετερίζι όπως και εσείς, την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν: οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, οι πλουτοκράτες ντόπιοι και ξένοι.

Ο αγώνας σας είναι παράδειγμα για εμάς και θα φροντίσουμε όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι του νομού μας, οι εργάτες της βιομηχανικής περιοχής του Ηρακλείου, να μάθουν για τον ηρωικό αγώνα σας και να πάρουν δύναμη και κουράγιο από αυτόν, για τους νέους ταξικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας μέχρι την τελική νίκη: την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, την εργατική- λαϊκή εξουσία. 

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου