Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19/01 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 10:00 στην διασταύρωση Δικαιοσύνης & Βυζαντίου (έξω από το ZARA)

Συναδέλφισσα και συνάδελφε εμποροϋπάλληλε,
Το μέτρο για τη λειτουργία των «7 Κυριακών» που από την πρώτη στιγμή το σωματείο μας χαρακτήρισε ως πρόφαση για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας επιβάλλεται πιο επιτακτικά το νέο έτος. Το μέτρο προωθείτε να γίνει μόνιμο και μόνο οι δικοί μας αγώνες θα καταφέρουν να αποτρέψουν τη μονιμότητα αυτή.

Η κυβέρνηση με κατεύθυνση από την Ε.Ε. για άλλη μια φορά υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου, των πολυεθνικών και των βιομηχάνων  που χρόνια τώρα προσπαθούν να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία. Οι τοπικοί φορείς όπως η Περιφέρεια, ο Εμπορικός σύλλογος Ηρακλείου και ο ΟΛΗ, βάζουν πλάτη στο μέτρο αυτό. Ήδη προγραμματίζεται να συζητηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων 36 Κυριακές το χρόνο με πρόφαση τις κρουαζιέρες που είναι προγραμματισμένες να γίνουν. 
Φαίνεται πως η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η ανασφάλιστη ή η επιδοτούμενη ασφαλισμένη εργασία, δεν τους φτάνει. Θέλουν να ξεζουμίσουν του εργαζόμενους, να τους παράγουν κέρδη ακόμα και τη μοναδική μέρα που τους μένει να ξεκουραστούν, να δουν τις οικογένειες τους, να ψυχαγωγηθούν. Οι εργαζόμενοι καλούνται για άλλη μια φορά την Κυριακή 19/01 να εργαστούν παρά το εξαντλητικό εορταστικό ωράριο που έβγαλαν, έχοντας ήδη εργαστεί τρείς Κυριακές το μήνα Δεκέμβρη, περισσότερες δηλαδή από αυτές που προβλέπει ο νόμος.
Καλούμε του εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να αναλογιστούν «τα οφέλη» που είχαν από την εφαρμογή αυτού του νόμου. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το μέτρο το εκμεταλλεύτηκαν περισσότερο από όλους οι πολυεθνικές, τα πολυκαταστήματα, οι αλυσίδες και τα μεγάλα S/M  και ότι ήταν οι μόνοι ουσιαστικά που ωφελήθηκαν.
Συνάδελφοι πρέπει να δοθεί απάντηση και να είναι ηχηρή. Σας καλούμε να συμπαραταχθείτε με το σωματείο μας. Μόνο με οργανωμένο αγώνα στο πλάι του σωματείου μας θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε το μέτρο της κατάργησης της Κυριακής αργίας και να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Η μάχη για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας πρέπει να συνδυαστεί με την μάχη για Κλαδική Συλλογική Σύμβαση στο Εμπόριο, την κατοχύρωση του 8ωρου, 5μερου, 40ωρου, την πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Να μη μείνει κανείς μόνος του!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του σωματείου μας την Κυριακή 19/01/2014 ώρα 10:00 

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου