Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική της εταιρίας MAVE SA,  που δραστηριοποιείται στον κλάδο των μεταφορών και των Logistics.
Παρά τα «χρόνια επιτυχούς επιχειρηματικής δράσης» όπως η ίδια επικαλείται στη ιστοσελίδα της και τις εγκαταστάσεις που έχει σε 12 πόλεις τις Ελλάδας, η επιχείρηση οφείλει δεδουλευμένα τουλάχιστον τριών μηνών και το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους της και σφυρίζει αδιάφορα στις απαιτήσεις των εργαζομένων για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους προκειμένου να καλύψουν τις βασικές ανάγκες επιβίωσης τους και της μετακίνησης τους στην εργασία τους.
Μάλιστα τέτοια είναι η ασυδοσία της εταιρίας που δεν μπαίνει καν στον κόπο να απαντήσει στα τηλεφωνήματα των εργαζομένων, τους στέλνει στην τράπεζα να πάρουν τα δεδουλευμένα και οι λογαριασμοί είναι κενοί, απαξιεί να παρευρεθεί στην τριμερή διαφορά που κάλεσε το σωματείο μας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την απαράδεκτη στάση της και να δεσμευτεί για την καταβολή των δεδουλευμένων.
Αυτή η τακτική δεν είναι πρωτόγνωρη, είναι η λογική της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται οι εργοδότες, η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου.  Έτσι γίνονται «ανταγωνιστικές» και κερδοφόρες οι επιχειρήσεις, πατώντας πάνω στους εργαζόμενους και ξεζουμίζοντας τους, αδιαφορώντας για το αν έχουν να δώσουν γάλα στο παιδί τους  και για το αν θα κάνουν γιορτές.
Τεράστια είναι η ευθύνη και της κυβέρνησης όπου με το νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει χαρίσει τα τελευταία κυρίως χρόνια στους εργοδότες, τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν εργαζόμενους σκλάβους, χωρίς μισθούς και να αναγκάζονται να τρέχουν στα δικαστήρια με δικά τους έξοδα για να πάρουν κάποια στιγμή σε κάμποσα χρόνια τα αυτονόητα, δηλαδή τα χρήματα που έχουν δουλέψει.
Είναι γελασμένοι οι κύριοι που πιστεύουν ότι αξιοποιώντας τα νομικά τερτίπια θα τη βγάζουν λάδι για πάντα και θα αυγατίζουν τα κέρδη τους με τσάμπα εργαζόμενους, εξαθλιωμένους, που θα παραιτούνται από τα δικαιώματα τους .
Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο, αυτοί που φτιάξανε και λειτουργούν όλες αυτές τις εγκαταστάσεις και χωρίς αυτούς γρανάζι δε γυρνά, αποθήκη δεν γεμίζει, φορτηγό δεν ξεκινά.
Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να παραιτηθούν από κανένα εργασιακό τους δικαίωμα. Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων βρίσκεται και θα βρίσκεται στο πλευρό τους. Καλούμε συναδέλφους που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση να επικοινωνήσουν μαζί μας, να οργανωθούν στο σωματείο και να μην μείνει κανείς μόνος του απέναντι στην απληρωσιά, την ανεργία, την κρίση.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε όποιο άλλο υποκατάστημα της Ελλάδας οφείλονται δεδουλευμένα.  

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου