Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΕΛΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το  Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί  τα μέλη του και  κάθε ιδιωτικό υπάλληλο από κάθε επιχείρηση του κλάδου, να συμπαρασταθεί έμπρακτα στους άνεργους συνάδελφους μας. Να βοηθήσει στην ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων προσφέροντας  τρόφιμα μακράς διάρκειας, παιχνίδια και σχολικά είδη, για τους συναδέλφους μας που βρίσκονται στην ανεργία και τις οικογένειές τους.
Σε μια περίοδο που  η ζωή των ανέργων θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο καθώς, με την είσοδο εισοδηματικών κριτηρίων στα επιδόματα ανεργίας, η πρόσβαση σε αυτά  θα γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, θα πετιούνται εκτός  χιλιάδες άνεργοι. Παράλληλα το κονδύλι για τα επιδόματα μένει καθηλωμένο στα φετινά επίπεδα παρά την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας.
Μπροστά στις γιορτές να γίνει υπόθεση όλων η ανακούφιση εκατοντάδων ανέργων του κλάδου μας. Είναι καιρός να αξιοποιήσουμε την πραγματική δύναμη της οργάνωσης της ταξικής αλληλεγγύης, κόντρα στη λογική της φιλανθρωπίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε συναδέλφους που χρειάζονται άμεση βοήθεια, για να μπορούν και οι ίδιοι να παλεύουν με αξιοπρέπεια μέσα από το σωματείο τους ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα του τσακίσματος μισθών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της φτωχοποίησης του λαού, ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ικανοποιούνται οι πιο σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Κανένας μόνος του! Η κάθε βοήθεια να μην υποτιμηθεί, να προσφέρουμε ότι όλοι ακόμα και το πιο μικρό που μπορούμε να κάνουμε, για κάποιους είναι σημαντικό.

διεκδικούμε-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·         Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ανέργων.
·         Άμεση επανασύνδεση στο ρεύμα σε όσα σπίτια εργατών και ανέργων έχει διακοπεί.
·         Επίδομα θέρμανσης χωρίς όρους και προϋποθέσεις στους ανέργους και στις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.
·         Δωρεάν ιατρική κάλυψη για ανέργους και ανασφάλιστους.
·         Στους άνεργους, να χορηγείται δωρεάν κάρτα απεριόριστων διαδρομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
·         Απαγόρευση της διακοπής παροχής ρεύματος, νερού και σταθερού τηλεφώνου, στους άνεργους και στα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος, να είναι μειωμένα κατά 50%.
·         Καμιά δήμευση ή κατάσχεση 1ης κατοικίας. Να παραγραφούν, να παγώσουν και να κουρευτούν δραστικά τα δάνεια των ανέργων και των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα.

Η συλλογή τροφίμων, παιχνιδιών, σχολικών ειδών, κλπ, θα γίνεται καθημερινά στα γραφεία του σωματείου μας 7:00 – 9:00 μμ.ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου