Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση-Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση της ΕΙΥΗ

Όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΙΥΗ την Τετάρτη 11/12/2013 και ώρα 7:00 μμ. στην μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Η ΕΙΥΗ καλεί τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/12/2013 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ώστε να οργανώσουμε την πάλη μας και να δώσουμε άμεση απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς, για τη λήξη της μετενέργειας της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εμπόριο και την εφαρμογή του νόμου για την Κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

Από την Κυριακή 3 Νοέμβρη άρχισε η εφαρμογή του νόμου με τον οποίο καταργείται η Κυριακάτικη αργία. Το σωματείο μας έχοντας εκατοντάδες συνάδελφους στο πλευρό του έδωσε με επιτυχία την απεργία που έγινε τη μέρα εκείνη. Ο αγώνας αυτός που δόθηκε από εργαζόμενους στο εμπόριο και αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ αποτελεί παρακαταθήκη για την υπεράσπιση της Κυριακής Αργίας, για ανθρώπινα ωράρια, μισθούς και δικαιώματα, αλλά δεν σταματάει εκεί.
 Συνεχίζουμε την καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τον αγώνα με τους συναδέλφους μας ώστε να μη δεχτεί κανένας να δουλέψει την Κυριακή! Ήδη βάσει του νόμου προετοιμάζουν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 15 και 22 του Δεκέμβρη.
Διεκδικούμε νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση για το εμπόριο που από τις 30/10/2013 έχει λήξει η μετενέργεια της, που σημαίνει για τους ήδη εργαζόμενους ότι ο εργοδότης έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει μόνο το βασικό κλαδικό μισθό (860€ μεικτά) και τέσσερα επιδόματα (τέκνων, ωριμάνσεων, σπουδών, επικινδύνου εργασίας) αν προϋπάρχουν, ενώ για τις νέες προσλήψεις η εργοδοσία αξιοποιεί σαν κατώτερο όριο την ΕΓΣΣΕ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να μην λυγίσουν στις πιέσεις, όπου εμφανίζεται ατομική σύμβαση, να μην υπογράφουν, να ενώνουν τη δύναμη τους με τους συναδέλφους τους μέσα από το σωματείο μας! Να διεκδικήσουμε κλαδική σύμβαση με βασικό μισθό τα 918€ (μεικτά), όλα τα επιδόματα, 5μερο, 8ωρο, 40ωρο και υποχρεωτική εφαρμογή της σύμβασης σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις. 
Μετά από αυτές τις εξελίξεις και παλεύοντας σ’ αυτήν την κατεύθυνση καλούμε όλους τους εργαζόμενους και άνεργους του κλάδου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Τετάρτη 11/12/2013. Συνάδελφοι μην αποδεχτούμε τα μέτρα αυτά με μοιρολατρία. Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να τα ανατρέψουμε οργανωμένα και συλλογικά στο πλάι του σωματείου μας. Να μη λείψει κανείς και να αποτελέσει σταθμό αυτή η Γενική Συνέλευση για την οργάνωση νέων αγώνων που θα φέρουν καλύτερες συνθήκες, καλύτερο αύριο.

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου