Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Όλοι στην κινητοποίηση της ΕΙΥΗ για την προάσπιση της Κυριακάτικης αργίας την Κυριακή 15/12/2013 και ώρα 10:00 πμ. στην διασταύρωση Δικαιοσύνης & Βυζαντίου (έξω από το ZARA)

        Με τα τελευταία δημοσιεύματα που βγήκαν από τα ΜΜΕ ενημερωθήκαμε για την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη κυρίου Κουκιαδάκη, για μεταφορά του ανοίγματος της προαιρετικής Κυριακής 15-12-2013 στην Κυριακή 29-12-2013. Συγκεκριμένα με την απόφαση επιτρέπει την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 22 -12-2013 και την Κυριακή 29-12-2013 και ορίζει ότι την Κυριακή 15-12-2013 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε μετά από παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου για άνοιγμα των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια εθιμοτυπικά όπως δήλωσε.
Εμείς θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση στοχεύει στο άνοιγμα περισσότερων Κυριακών το χρόνο και βάζει ως πρόφαση την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών λόγω των αυξημένων αναγκών που θα έχουν τις γιορτές. Εκείνο που αποσιωπούν όμως είναι η μειωμένη οικονομική δυνατότητα των καταναλωτών και το ότι ο κόσμος είναι στα χειρότερα οικονομικά επίπεδα των τελευταίων χρόνων. Δεν έχουν ανάγκη από καμία Κυριακή ή από περισσότερο χρόνο παρά μόνο από χρήματα.
Η συγκεκριμένη απόφαση ξέρουμε ότι μόνο φρένο δε θα βάλει στις πολυεθνικές και στα μεγαλοκαταστήματα για το άνοιγμα τους την Κυριακή 15/12 αλλά επιπλέον τους δίνει και κάθε δικαίωμα να εκμεταλλευτούνε το άνοιγμα των καταστημάτων μια επιπλέον Κυριακή.

Η ΕΙΥΗ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Όλα αυτά δεν είναι παρά μόνο τερτίπια για να βρούνε αφορμή να διευρύνουνε το μέτρο κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Της μοναδικής μέρας που μας δίνεται η δυνατότητα να ξεκουραστούμε και να δούμε τις οικογένειες μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους και άνεργους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση μαζί με το σωματείο μας την Κυριακή 15/12 στις 10:00 στην διασταύρωση της λεωφόρου Δικαιοσύνης με την οδό Βυζαντίου (έξω από το Zara).

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου