Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ & ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ & ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ!

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους στο εμπόριο του Ηρακλείου που αψήφησαν σήμερα την τρομοκρατία και τις απειλές της εργοδοσίας, απέργησαν και διαδήλωσαν με το σωματείο μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας!

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους και το Τοπικό Παράρτημα του Σωματείου Εργαζομένων σε Καρφουρ- Μαρινόπουλο- Ντία που συμμετείχαν στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση με πολύ μεγάλα ποσοστά.
Χαιρετίζουμε τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους που κράτησαν κλειστά τα μαγαζιά τους, τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου μας και συμμετείχαν στη σημερινή επιτυχημένη απεργιακή συγκέντρωση μας. Όλα τα σωματεία,  τις επιτροπές αγώνα, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια,  τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης που βρέθηκαν σήμερα στο πλευρό μας.

Ο αγώνας αυτός που δόθηκε σήμερα από εργαζόμενους στο εμπόριο και αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ αποτελεί παρακαταθήκη για την υπεράσπιση της Κυριακής Αργίας, για ανθρώπινα ωράρια, μισθούς και δικαιώματα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Δεν πρόκειται να δεχτούμε την κατάργηση της Κυριακής Αργίας! ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την Τετάρτη 6 Νοέμβρη και συγκεντρωνόμαστε 10πμ στην Πλ. Ελευθερίας.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία με αιτήματα:
·         Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
·         Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο. Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·         Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·         Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
·         Θεώρηση βιβλιαρίου υγείας για κάθε άνεργο και άνεργη εμποροϋπάλληλο, για κάθε αυτοαπασχολούμενο ανεξάρτητα από χρέη.

·         Απόσυρση όλων των φορολογικών μέτρων και των χαρατσιών, αφορολόγητο όριο στο επίπεδο των βασικών αναγκών διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου