Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου τιμά την 40η επέτειο από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου

Τιμούμε  εκείνον τον ηρωικό ξεσηκωμό των εργαζομένων και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973. Αποδίδουμε φόρο τιμής συνολικά στην αταλάντευτη στάση των αγωνιστών  φοιτητών, μαθητών αλλά και εργατών που έδωσαν με αυτοθυσία τη μάχη ενάντια στη φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟϊκή, απριλιανή δικτατορία, που εξυπηρέτησε τις τότε ανάγκες ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Ο ξεσηκωμός του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα, καθώς  γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από κυβέρνηση/ΕΕ, όλους τους πολιτικούς υπηρέτες του κεφαλαίου, μαζί και τα μαντρόσκυλα των εργοδοτών, η Χρυσή Αυγή, να εξισωθεί η εργατική λαϊκή δράση και πάλη με το ναζισμό μέσα από την θεωρία των δυο ακρών. Μέσα από την ιδία θεωρία τα συνθήματα του Πολυτεχνείου «έξω οι Η.Π.Α., έξω το ΝΑΤΟ» ενώ ιστορικά δικαιώνονται στη λαϊκή συνείδηση ταυτόχρονα ενοχοποιούνται από την πολιτική εξουσία του κεφαλαίου.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου  πριν από 40 χρόνια  αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τους εργαζόμενους και τη νεολαία και πολύτιμο εφόδιο για την οργάνωση και συνέχιση του αγώνα ενάντια στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα τους στη δουλειά, την παιδεία και την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να γραφτούν και να παλέψουν στο σωματείο!

Να ξεπεράσουν τον φόβο που γεννά η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και αγωνιστικά, με αισιοδοξία στο δίκιο μας, να παλέψουν ενάντια στις μειώσεις μισθών, την κατάργηση της Κυριακής Αργίας, την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων, με δυο λόγια την δουλειά ήλιο με ήλιο για 300 ευρώ που μας επιβάλουν μεγαλοεργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ. Σήμερα η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ  και οι υπόλοιποι πολιτικοί υπηρέτες των μονοπωλίων όχι μόνο δε θα δώσει ανάσα στο λαό με την περιβόητη ανάπτυξη, μα θα κλιμακώσει την επίθεση που οδηγεί στη χρεοκοπία του λαού. 
Εμείς πρέπει να πούμε  ότι «Δεν είναι ανίκητοι! Εμείς έχουμε τη δύναμη. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!». Να βάλουμε μπρος για μια ανάπτυξη προς όφελος του λαού, για μια άλλη κοινωνία που κουμάντο δε θα κάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι αλλά η συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία που σήμερα βασανίζεται και υποφέρει. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να προσανατολίσουμε τους σημερινούς αγώνες. Μόνο οι θυσίες προς αυτήν την κατεύθυνση θα δικαιωθούν και όχι οι θυσίες που μας ζητά ο καπιταλισμός (κεφάλαιο-κυβέρνηση-ΕΕ) να κάνουμε για να ξεπεράσει την κρίση του. Αυτό κρίνει την αποτελεσματικότητα του αγώνα σήμερα. Να παλέψουμε κόντρα στην δικτατορία των μονοπωλίων! Αυτή είναι η πραγματικότητα που κρύβεται είτε πίσω από στρατιωτικές δικτατορίες, είτε την κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν μέσα από το σωματείο την πάλη το επόμενο διάστημα στους χώρους δουλειάς, να εμποδιστεί η κατάργηση της Κυριακής Αργίας στην πράξη, να παλέψουμε για κλαδική σύμβαση που θα στέκεται στις ανάγκες των οικογενειών μας, να βάλουμε φρένο σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που μας χτυπάνε μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Να παλέψουμε πλάι στους εργαζόμενους όλων των κλάδων, με πλώρη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την σύγκρουσή του με την εξουσία των μονοπωλίων.
Ολοι την Κυριακή 17 Νοέμβρη 6 m.m. στα  Λιοντάρια 
για να τιμήσουμε τα 40 χρόνια

από την εξέγερση του πολυτεχνείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου