Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Κάλεσμα ΕΙΥΗ για αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Sprider

“Κάλεσμα της ΕΙΥΗ προς σωματεία, φορείς, εργαζόμενους στην παράσταση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους των καταστημάτων Sprider

Η ΕΙΥΗ χαιρετίζει τους εργαζόμενους των καταστημάτων Sprider που από την πρώτη μέρα της αναστολής λειτουργίας της εταιρίας βρεθήκανε ενωμένοι και οργανωμένοι έξω από τις πύλες των καταστημάτων.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και των αποζημιώσεών τους, που η εταιρεία δεν τους έχει καταβάλλει μέχρι και σήμερα παρά τα κέρδη που έχει συσσωρεύσει στα τόσα χρόνια λειτουργίας της.
Ο ξαφνικός θάνατος και το πέταγμα στο δρόμο 800 και πλέον εργαζομένων της επιχείρησης ήταν σχέδιο καλά μελετημένο και συνειδητή επιλογή του επιχειρηματία Χατζηιωάννου, πράγμα που επιβεβαιώνεται από τη στάση του νομικού συμβούλου της εταιρείας.
Διεκδικούμε για όλους τους εργαζόμενους της Sprider:
Ø  τα δεδουλευμένα τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται, τις αποζημιώσεις, το επίδομα ανεργίας και να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική τους κάλυψη.
Ø  Σε περίπτωση άρνησης της επιχείρησης να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους, να παρακρατηθούν τυχόν πληρωμές του Δημοσίου στην εταιρεία, να δεσμευτούν τα εμπορεύματα και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας προκειμένου να καλυφθούν τα χρέη της επιχείρησης προς τους εργαζόμενους.
Ø  Να υπάρξει άμεση στήριξη των οικογενειών των εργαζομένων με την καταβολή έκτακτου επιδόματος.
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση και έχοντας αυτά τα αιτήματα η ΕΙΥΗ καλεί τα όλα τα σωματεία, τους φορείς, τους εργαζόμενους και τους άνεργους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να σταθούν στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Sprider έξω απ’ τα καταστήματα Sprider (Κατσαμπάς,Γιόφυρο) το Σάββατο 05/10/2013 στις 12:30 μ.μ.


ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου