Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΑΣΗ

Η ΕΙΥΗ εκφράζει την αλληλεγγύη της  και τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους των S/M της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ)  που απολύονται μετά από χρόνια εργασίας στα καταστήματα αυτά και μετά από απόφαση της Διοίκησης της ΕΑΣΗ να κλείσει όλα τα σούπερ μάρκετ.


Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αλλά και από την πληροφόρηση που έχουν οι εργαζόμενοι, η διοίκηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε επιπλέον απολύσεις εργαζομένων πιθανά και πέρα των S/M.
Η ΕΙΥΗ, που είναι το κλαδικό σωματείο που ανήκουν οι εμποροϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι σε S/M, εμπορικά καταστήματα, πολυκαταστήματα κ.α., καλεί όλους τους εργαζόμενους των S/M της ΕΑΣΗ, να οργανώσουν τον αγώνα τους μαζί  με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της ΕΑΣΗ και από κοινού να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τις νέες απολύσεις που μεθοδεύονται, καθώς και να μπουν σε πλαίσιο διεκδίκησης των δεδουλευμένων (αποδοχές 4-12 μηνών) αλλά και των αποζημιώσεων των απολυμένων συνάδελφών τους.
Το σωματείο μας έχει την εμπειρία ανάλογης περίπτωσης με τον αγώνα που δώσαμε στην Αριάδνη ΑΕΒΕ, με τους εργαζόμενους να βγαίνουν νικητές μετά από μια ηρωική μάχη, όπου διασφάλισαν όλα τους τα δικαιώματα.
Καλούμε τους εργαζόμενους της ΕΑΣΗ να οργανωθούν στο κλαδικό τους σωματείο, στην ΕΙΥΗ και να διεκδικήσουν στο πλάι του σωματείου τους τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους. Επίσης τους καλούμε να μην υπογράψουν καμία απόλυση πριν εξασφαλίσουν τα δικαιώματά τους. 


Κανένας εμπορουπάλληλος μόνος του! Οργάνωση και αγώνας πλάι στο κλαδικό του σωματείο, την ΕΙΥΗ!

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου