Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Οι βιομήχανοι, τραπεζίτες, μονοπωλιακοί όμιλοι, τρόικα, όπως και κυβέρνηση με τα κόμματα που τη στηρίζουν, μας έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο και φέρνουν κόλαση. Η συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες για το πρωτογενές πλεόνασμα ή για το κούρεμα του χρέους δε σε αφορά. Μην ξεγελιέσαι, μην πιστεύεις σε παραμύθια. Τα δίνουν όλα για την κερδοφορία των μονοπωλίων. Αν δεν συναντήσουν εμπόδια θα προχωρήσουν ακάθεκτοι στην υλοποίηση του σχεδιασμού τους. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Μονό με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας.


Αν δεν τους σταματήσουμε θα μας γονατίσουν!
Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας

Μας θέλουν στη δουλειά με 300 ευρώ. Προετοιμάζουν το έδαφος με νέα μέτρα για να επιβάλουν στους νέους εργαζόμενους  μισθούς πείνας. Ήδη σήμερα με 300 ευρώ και λιγότερο δουλεύουν τα παιδιά μας, οι νέοι εργαζόμενοι. Απελευθερώνουν τις απολύσεις. Η μεγαλοεργοδοσία στο εμπόριο αξιώνει μειώσεις μισθών 13% στην κλαδική σύμβαση και ήδη σε επιχειρήσεις που υπάρχουν επιχειρησιακές συμβάσεις οι εργοδότες καταγγέλλουν τις συμβάσεις αυτές, έχοντας ως στόχο μειώσεις μισθών αντίστοιχες της κλαδικής ή ίσως και μεγαλύτερες, Το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, και   ο πολλαπλασιασμός των ατομικών συμβάσεων είναι το εργαλείο για να πετύχουν πιο εύκολα τις επιδιώξεις τους.

H επίθεση που κάνουν δεν έχει τέλος!  μας θέλουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο,
τσακίζουν το 8ωρο, καταργούν την Κυριακή αργία.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε;

Στις 3 Οκτώβρη μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα βουλιάζοντας τους δρόμους. Μπορούμε να τους σταματήσουμε αν πάρουμε αποφάσεις. Αν πιο πριν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο συζητήσουμε πλατιά με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις. Αν κάθε εργαζόμενος και εργαζόμενη πάρει θέση, κάνει προτάσεις, πάρει ευθύνες, όταν οι εργαζόμενοι συμμετέχουν και δυναμώνουν το σωματείο για  να μπουν αποφασιστικά μπροστά στην οργάνωση του αγώνα.
Μπορούμε εφόσον βάλουμε αποφασιστικό τέλος στον συνδικαλισμό που έβαζε και βάζει πλάτη για να υλοποιούνται αυτές οι πολιτικές, που σπέρνει το δηλητήριο του συμβιβασμού και της υποταγής των εργαζόμενων.
Μπορούμε όταν το καθημερινό αυθόρμητο σιχτίρισμα, το «φτάνει πια, δεν αντέχουμε» γίνει σύνθημα αγώνα και οργάνωσης σε κάθε εργοστάσιο, τόπο δουλειάς, σε κάθε συνοικία.

Σε αυτό τον αγώνα οι δυνάμεις του σωματείου μας  μπαίνουν μπροστά και καλούν κάθε εργαζόμενο
 να πάρει αποφάσεις συμμετοχής.

Τα συλλαλητήρια του Οκτώβρη μπορούν να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση των αγώνων. H πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων ανησυχεί το κράτος των μονοπωλίων, τα κόμματά του. Αυτό που χαρακτήριζε πάντα τις νικηφόρες μάχες δεν ήταν μονό η μορφή ή η διάρκεια των αγώνων. Η μαζικότητα των διαδηλώσεων σε κάθε πόλη, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αντοχή, η πίστη στο δίκιο, η συμμαχία, είναι αυτά που κρίνουν τις μάχες. Οι αγώνες που έχουμε κάνει ως σήμερα δεν πάνε χαμένοι. Μας γεμίζουν εμπειρία. Ως τώρα πίεζαν, δυσκόλευαν, καθυστερούσαν μέτρα. Όμως είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων, πιο επιθετικών. Να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε πορεία ταξική κλιμακώνει τον αγώνα με το ΠΑΜΕ, πλάι στα ταξικά σωματεία του εμπορίου και των άλλων κλάδων. Οργανώνουμε τον αγώνα για αποφασιστική, πετυχημένη Γενική Απεργία στις 23 Οκτώβρη.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε επιχείρηση να παλέψει για  υποχρεωτική αργία για  όλες τις Κυριακές του χρόνου, νομική κατοχύρωση της Κυριακής  για όλα τα καταστήματα, η Κυριακή αργία  ανήκει σε μας και τις οικογένειες μας. Καλούμε σε πάλη για την υποχρεωτική εφαρμογή συλλογικής σύμβασης που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Για το λόγο αυτό καλούμε τα μέλη μας σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 16 Οκτώβρη, για την οργάνωση της πάλης για το ωράριο, το ζήτημα της Κυριακάτικης Αργίας και της συλλογικής σύμβασης.

Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι.
Αγώνας εδώ και τώρα για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας!
Όχι άλλες θυσίες για το λαό.

Όσοι σπέρνουν αυταπάτες γλυκοκοιτώντας την κάλπη, λέγοντας πως έχουν το μαγικό φίλτρο που θα πείσει τους δανειστές, φοβούνται την πραγματική λαϊκή αντίδραση. Φοβούνται τους αγώνες που βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο, την εξουσία των μονοπωλίων. Όσα η εργατική τάξη με αγώνες και θυσίες κατέκτησε σε έναν αιώνα, προσπαθούν να τα ισοπεδώσουν. Είναι αισχρό ψέμα ότι με μια αλλαγή κυβέρνησης ο λαός θα επανακτήσει ότι έχασε. Απαιτείται σκληρή σύγκρουση στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς.

Εκεί που συγκρούεται η πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων με την πολιτική που συμφέρει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα δεν είναι μάχη εικόνας και εντυπώσεων, αλλά σκληρός ταξικός πόλεμος που έχει νικητές και χαμένους. Και ο λαός δεν πρέπει να βγει χαμένος!

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ!

Όλοι μαζί όσοι υποφέρουμε σήμερα, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες μπορούμε να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση. Να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να βάλουμε μπρος για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες,

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Το σωματείο μας καλεί κάθε εργαζόμενο να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 3 Οκτώβρη, προετοιμαζόμαστε για  την επιτυχία του. Να μη μείνει χώρος που δε θα φτάσει το κάλεσμα για αγώνα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  16 ΟΚΤΩΒΡΗ, 7μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου