Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει την  στρατιωτική προετοιμασία των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας και των εμίρηδων  του Περσικού Κόλπου για εισβολή στη  Συρία.

            Είναι γνωστό ότι η Συρία είναι  εμπόδιο στα σχέδια  των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για τη Νέα Μέση Ανατολή δηλαδή τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, ειδικά σήμερα στο φόντο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Γι’ αυτό και επικαλούνται ως πρόσχημα τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής (χημικά όπλα) από το καθεστώς της Συρίας, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά δεδομένα που δείχνουν τη χρήση χημικών όπλων από τις λεγόμενες αντικαθεστωτικές και μισθοφορικές δυνάμεις, που έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ και ΕΕ.

Είμαστε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που απειλεί να «πνίξει στο αίμα» τους λαούς της Μέσης Ανατολής και συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου. και στη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη και το λαό της Συρίας με τον οποίο ο λαός μας έχει αδελφικούς δεσμούς.
         
Απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση:
Ø    Να κλείσει τώρα η βάση της  Σούδας.
Ø    Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή. Να μην διατεθούν στους ιμπεριαλιστές οι στρατιωτικές υποδομές που βρίσκονται στη χώρα μας (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας).
Ø    Να μην συμμετέχουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Ø    Να σταματήσει κάθε στρατιωτική  συνεργασία με το Ισραήλ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και άνεργους να αντιδράσουν  αποφασιστικά, και να καταδικάσουν κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

"Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!"
"Έξω τώρα οι βάσεις του θανάτου!"


ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου