Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ


Για ακόμα μία φορά η ΕΣΕΕ αποδεικνύει στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και στους μικροέμπορους ότι είναι άξιος υπηρέτης των πολυεθνικών και των μεγαλεμπόρων.

Μέσω του προέδρου της ανακοίνωσε και μάλιστα εκβιαστικά ότι σχεδιάζει νέα μείωση μισθού στο εμπόριο της τάξης του 13% διαφορετικά δεν θα περάσει σε νέα υπογραφή της κλαδικής σύμβασης εμπορικών επιχειρήσεων μετά τη λήξη της μετενέργειας και θα κυριαρχήσουν οι ατομικές συμβάσεις και οι απολύσεις.


  • Δεν μας λέει ο κύριος Κροκίδης όμως ότι οι ατομικές συμβάσεις  υπό την απειλή της απόλυσης και οι απολύσεις ήδη έχουν γίνει κανόνας στο εμπόριο.
  • Δεν μας λέει ότι η μείωση μισθών κατά 6,7% που υπέγραψε πέρυσι με την πλειοψηφία της ξεπουλημένης ΟΙΥΕ, όχι μόνο δε σταμάτησε τις απολύσεις και τις ατομικές συμβάσεις αλλά αντιθέτως νομιμοποίησε  τις μειώσεις μισθών σε όσους εργοδότες τα βρήκαν σκούρα με την επιβολή ατομικών συμβάσεων, που οι εργαζόμενοι τους αντιστάθηκαν, όπως η Carrefour.
  • Δεν μας λέει ο κύριος Κροκίδης ότι την ίδια ώρα που οι εμποροϋπάλληλοι (όσοι εργάζονται) ζουν με μισθούς πείνας, την ίδια ώρα που εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροέμποροι βάζουν λουκέτο, ότι οι πολυεθνικές, τα πολυκαταστήματα και ο κάδος των Σούπερ Μάρκετ (κυριαρχεί το μεγάλο κεφάλαιο) μέσα στην κρίση εμφανίζουν αύξηση κερδών έως και 13%.

Είναι αυτονόητο ότι όσο υπάρχουν μισθοί πείνας των 600€ για το 8ώρο και των 250€ για το 4ωρο, η αγοραστική δύναμη θα οδηγείται στις πολυεθνικές ακόμη και σε χειρότερης ποιότητας προϊόντα, τα μικρομάγαζα θα συνεχίσουν να κλείνουν και οι ανεργία και η εντατικοποίηση της δουλειάς θα εντείνονται. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να οργανωθούν στο σωματείο τους, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, να αποκτήσουμε την οργάνωση και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για υπογραφή Κλαδικής σύμβασης στο εμπόριο με βάση τις δικές μας ανάγκες και όχι των πολυεθνικών.

Καλούμε επίσης όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς εμπόρους, να σταθούν πλάι μας σε αυτό τον αγώνα, να δώσουν και αυτοί τη μάχη στα δικά τους όργανα γιατί αυτός που εφαρμόζει πρώτος όλα τα αντεργατικά μέτρα, αυτός που ρίχνει τους μισθούς των εργαζομένων στα τάρταρα είναι ό ίδιος που κλείνει και το δικό σας μαγαζί. Είναι οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια

·         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ! Καθιέρωση της Κυριακής ως υποχρεωτικής αργίας
·         κλαδική σύμβαση στα 918 ευρώ, υποχρεωτική για όλους, με 8ωρο-40ωρο-5ήμερο, μόνιμη και σταθερή δουλειά
·         να καταργηθούν οι νόμοι που απελευθερώνουν τα ωράρια
·         κατάργηση της μερικής απασχόλησης

Εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά.

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου