Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες!
    Πιστή στις απαιτήσεις των μονοπωλίων, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο που καταργεί, στην ουσία, την Κυριακή Αργία. Προβλέπει τα καταστήματα κάτω των 250 τ.μ να λειτουργούν όλες της Κυριακές, ενώ τα υπόλοιπα 7 Κυριακές. Μιλάνε για «εργαλείο ενίσχυσης της οικονομίας», νέες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη. Εννοούν αυτά που ήδη ζούμε, και χειρότερα:


Ø  δουλειά από ήλιο σε ήλιο σαν σκλάβοι για 568 ευρώ
Ø  κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κατώτατο μισθό που καθορίζουν οι «ανάγκες
της οικονομίας», ελαστικά ωράρια
Ø  καθόλου ελεύθερος χρόνος για τις οικογένειές μας, ειδικά οι συναδέλφισσες μανάδες, ούτε να σκεφτούν να κάνουν οικογένεια οι νεότεροι συνάδελφοι
Ø  καταντήσαμε αναλώσιμοι, αφού με την εντατικοποίηση της εργασίας και στερώντας μας την Κυριακάτικη ανάπαυση μας οδηγούν σε φυσική εξόντωση
Ø  μόνιμη πίεση στο μισθό από την εργασιακή ανασφάλεια, τις ουρές των ανέργων
Ø  κάλυψη των αναγκών με τρίωρα των 150 ευρώ, υπερελαστικά ωράρια

        Η Κυριακή Αργία είναι ιερή κατάκτηση των εργαζόμενων, που χρόνια τώρα υποσκάβεται από τις κυβερνήσεις. Παρά τις διαβεβαιώσεις, το νομοσχέδιο φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την πλήρη κατάργησή της στο εμπόριο, που θα έχει επιπτώσεις και σε άλλους κλάδους, τη συνολική κατάργησή της.
    Εκτός από τους εμποροϋπάλληλους χτυπιούνται και οι μικροί έμποροι. Η κατάργηση της Κυριακής Αργίας ενισχύει καθαρά τα μεγάλα πολυκαταστήματα, τις αλυσίδες (διαθέτουν καταστήματα κάτω των 250 τ.μ), οδηγώντας πιο γρήγορα τα μικρομάγαζα σε λουκέτο κάτω από τον αφόρητο ανταγωνισμό. Δεν φταίει η Κυριακή Αργία για το χαμηλό τζίρο, μα η φιλομονοπωλιακή πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ που ξεζουμίζει το λαϊκό εισόδημα, αβαντάρει τους μεγαλέμπορους και ρίχνει τους μικρούς με κάθε τρόπο.
    Οι εργοδοτικές ενώσεις ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και η ξεπουλημένη ηγεσία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων στρέφονται στα λόγια κατά της συνολικής απελευθέρωσης του ωραρίου, όμως στηρίζουν την μερική απελευθέρωση και κατάργηση κάποιων κυριακάτικων αργιών το χρόνο. Στο Ηράκλειο το έδαφος στρώνουν με το σχέδιο «Ηράκλειο Τουριστική Πόλη» οι λακέδες των μεγαλεμπόρων (πλειοψηφία ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου - Κουμαντάκης) και του κεφαλαίου της κρουαζιέρας (διοίκηση ΟΛΗ - Μπρας), ο Δήμος και η Περιφέρεια.
    Κανείς μόνος του στην κρίση - γίνε μέλος του σωματείου μας! Ο αγώνας είναι αποτελεσματικός όταν υπάρχει οργανωμένη συλλογική πάλη κι αλληλεγγύη, για τις σύγχρονες ανάγκες μας, απέναντι στα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους. Σε καλούμε σήμερα να παλέψεις μαζί μας:
·         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ! Καθιέρωση της Κυριακής ως υποχρεωτικής αργίας
·         κλαδική σύμβαση στα 918 ευρώ, υποχρεωτική, με 8ωρο-40ωρο-5ήμερο, μόνιμη και σταθερή δουλειά
·         να καταργηθούν οι νόμοι που απελευθερώνουν τα ωράρια
·         κατάργηση της μερικής απασχόλησης
Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Περιφέρεια την Τρίτη 23/07 στις 08:30
Όλοι στο συλλαλητήριο την Τρίτη 23/07 μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, στις 7μμ στην πλατεία Ελευθερίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ! ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου