Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ ΩΡΑ 7 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣΣυνάδελφοι/ες , εργαζόμενες μητέρες, άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι 

Η
Κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, πιστή στις επιταγές  της ΕΕ και του ΔΝΤ φέρνει νέο νομοσχέδιο  για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.


 Ετοιμάζουν  νέα μέτρα με κύριο στόχο να δώσουν νέο πλήγμα στους κλαδικούς μισθούς, στα επιδόματα, στις συντάξεις με στόχο να νομιμοποιήσουν μισθούς Βουλγαρίας και Ρουμανίας.


 Προωθούν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας , την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας, ελαστικό 10ωρο, την πλήρη εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και κατάργηση της πληρωμής των υπερωριών.

 Συζητούν για απελευθέρωση των απολύσεων ώστε να επιτρέπονται μαζικές απολύσεις, παραπέρα μείωση έως κατάργηση των αποζημιώσεων!


 Προετοιμάζουν νέα δεσμά στην συνδικαλιστική δράση, νέους νόμους για να τρομοκρατούν οι εργοδότες με λοκ άουτ, δηλαδή να απολύουν τους απεργούς χωρίς αποζημίωση, αφαιρώντας το δικαίωμα στην απεργία. Νέα νομοθεσία που να εμποδίζει ακόμα και την λήψη απόφασης για απεργία.


 Στο στόχαστρο οι συντάξεις και η στοιχειώδης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο νέων περικοπών. Την ίδια στιγμή που μειώνουν την τιμή του ρεύματος στους βιομήχανους και τους δίνουν νέες φοροαπαλλαγές και ζεστό χρήμα μέσω προγραμμάτων, κυνηγούν τους εργαζομένους με νέους φόρους και κατασχέσεις σπιτιών για ψίχουλα.

Όλα τα παραπάνω συνδέονται με την ¨ανάπτυξη¨ και την ¨ανταγωνιστικότητα¨ των επιχειρήσεων και στηρίζονται στα κόμματα της Ε.Ε. αλλά και στις προδοτικές ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργάνων που έφτασαν στο σημείο να υπογράψουν το σφαγιασμό των μισθών και την κατάργηση των συμβάσεων με υπουργική απόφαση.


Ήδη η εργοδοσία στο εμπόριο προετοιμάζει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν αυτά τα μέτρα με μοιρολατρία, σπέρνοντας την τρομοκρατία και επιβάλλοντας το ιδεολόγημα περί ¨αναποτελεσματικότητας των αγώνων¨, ή ακόμα κι το ιδεολόγημα του ¨καλού¨ και του ¨κακού¨ εργοδότη.
Ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης, μεγαλοεργοδοτών και κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού στέλνουμε μήνυμα οργάνωσης, προετοιμασίας, αλληλεγγύης, σπάμε το φόβο, προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών αντεργατικών νόμων.


Αγώνας τώρα για
 Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.

 Μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις με βάση τις ανάγκες μας. Όχι στην κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας 


 Σταθερό ωράριο, με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Όλες οι συμβάσεις για ωρομίσθιους και μερικώς απασχολούμενους να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με 8ωρο εργασίας. 


 Όχι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας. 


 Κάτω οι φόροι


 Αποδέσμευση από την ΕΕ


 Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ ΩΡΑ 7Μ.Μ. 
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου