Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣΗ Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων των φοιτητών του τμήματος Φυσικού του Πανεπιστημίου Κρήτης, για την συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο του 2011 και στις οποίες απαιτούσαν να δοθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους η οποία έχει αφαιρεθεί λόγο των κινητοποιήσεων που έγιναν τον ίδιο χρόνο ενάντια στο νόμο-πλαίσιο.  Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους τιμωρημένους φοιτητές που χάνουν το εξάμηνο τους και συμπαρατάσσεται στο πλευρό τους προκειμένου να δικαιωθούν.

Διαπιστώνεται ότι και μέσα στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα υλοποιείται και εφαρμόζεται το κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη» ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις όπως εφαρμόζεται και σε εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις. Στόχο έχει την αποδυνάμωση και τον εκφοβισμό του φοιτητικού κινήματος και την ηττοπάθεια του, ώστε να μην αντιτάσσεται στις όποιες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις αλλά μόνο να αποδέχεται όσους αντιεκπαιδευτικούς νόμους ή μεταρρυθμίσεις επιβάλλει η εκάστοτε κυβέρνηση.
Η αλήθεια είναι ότι οι συγκεκριμένοι φοιτητές τιμωρήθηκαν γιατί συμμετείχαν με εκατοντάδες άλλους φοιτητές σε κινητοποιήσεις που σκοπό είχαν την διεκδίκηση ενός Δημόσιου δωρεάν εκπαιδευτικού συστήματος και όχι την προσαρμογή της ανώτατης εκπαίδευσης στις ανάγκες κερδοφορίας των μονοπωλίων και των επιχειρήσεων.
Τέτοιες αποφάσεις δεν πρέπει να καταστέλλουν τον αγώνα του φοιτητικού κινήματος για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Αντίθετα θα πρέπει να πλαισιώνεται ο αγώνας αυτός από όλους τους φοιτητές-σπουδαστές, γονείς, καθηγητές, εργαζόμενους, άνεργους κ.τ.λ.
Καλούμε την Κοσμητεία να άρει άμεσα την απόφαση τιμωρίας των φοιτητών και τον Πρύτανη να στηρίξει την κινητοποίηση των φοιτητών καθώς επίσης να καταδικάσει την απόφαση της Κοσμητείας.

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου