Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗ SHELLΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΙΣΩ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗ SHELL
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ !!!!
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει την πολυεθνική SHELL (Μότορ Όιλ Ελλάς ) για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στο πρατήριο υγρών καυσίμων που δραστηριοποιείται στη Λεωφόρο Ικάρου και την απόλυση εργαζόμενου γιατί διεκδίκησε τα αυτονόητα δηλαδή τα δεδουλευμένα του.  

Ο κύριος Φανουράκης Υπεύθυνος και διαχειριστής του συγκεκριμένου πρατηρίου απαίτησε από τους εργαζόμενους, να υπογράψουν ένα έγγραφο που πιστοποιούσε ότι η εταιρία δεν χρωστάει τίποτε στους εργαζόμενους παρά το γεγονός ότι συνέβαινε το αντίθετο. Όταν οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να το υπογράψουν και αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα και τις υπερωρίες τους, η επιχείρηση μέσου του εκπροσώπου της κου Φανουράκη τους διεμήνυσε να κάτσουν στα αυγά τους, να σταματήσουν τις διεκδικήσεις διαφορετικά δεν θα γίνει καμία ανανέωση στις συμβάσεις τους.
Μάλιστα όταν η επιχείρηση ενημερώθηκε για τη συνδικαλιστική δράση των συναδέλφων και την πρόθεση τους να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική πανεργατική απεργία της 1ης Μάη ο εκπρόσωπος της εταιρίας κύριος Φανουράκης είχε το θράσος να ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι “στην εταιρία δεν υπάρχει δημοκρατία, υπάρχει χούντα και αν θέλουν δημοκρατία να πάνε στο δημόσιο” και μάλιστα απείλησε ότι αν συνεχίσουν να συσπειρώνονται στο σωματείο και αν απεργήσουν από την αρχή του μήνα δεν θα έχουν δουλειά.
Ο κολοσσός Shell Hellas  με αμύθητα κέρδη στον τομέα της ενέργειας, έχει τεράστιες ευθύνες για τις συνθήκες εργασίας, τα ωράρια, τους μισθούς πείνας και την τρομοκρατία που ασκείτε στους εργαζόμενους στα πρατήρια της. 
Τεράστιες ευθύνες έχει και η Klueh Hellas, αυτό το σύγχρονο δουλεμπορικό γραφείο (επινοικίασης εργαζομένων)  που αναλαμβάνει την διαχείριση του εργατικού δυναμικού στα πρατήρια της Shell καθώς και ο κύριος Φανουράκης ως διαχειριστής του εν λόγω πρατηρίου.
Κυβέρνηση και μονοπώλια αυτό το μέλλον ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους. Δουλειά χωρίς δικαιώματα, τρομοκρατία και απολύσεις σε όποιον σηκώνει κεφάλι.
Όμως δεν θα τους περάσει!!! Το σωματείο μας και το οργανωμένο λαϊκό κίνημα θα δώσουν την απάντηση που τους αξίζει.           
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
·         ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
·         ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
·         ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΣΥΝΔΙΑΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου