Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες,

            Οι περικοπές των τελευταίων ετών στις συντάξεις της κοινωνικής ασφάλισης, στην υγεία έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους συνταξιούχους. Η καταλήστευση των αποθεματικών όλων των ασφαλιστικών ταμείων από όλες τις κυβερνήσεις για δεκαετίες καθώς και  των τελευταίων χρόνων της καπιταλιστικής κρίσης με τα κουρέματα κτλ. έχουν αφήσει τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης άδεια.


            Τεράστια είναι τα προβλήματα που προκύπτουν και επιβαρύνουν την κοινωνική ασφάλιση και έχουν την αντανάκλαση τους στην επίσημη και ανεπίσημη ανεργία την αδήλωτη ή ανασφάλιστη εργασία, τις χαριστικές ρυθμίσεις προς τους μεγαλοεργοδότες, τους ανύπαρκτους ελέγχους. Την υποχρηματοδότηση από το κράτος, αλλά και το κλείσιμο χιλιάδων μικρών ή και μεγαλύτερων επιχειρήσεων.

            Η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη. Ο κίνδυνος νέων μειώσεων στις συντάξεις,  στην υγεία, στις κοινωνικές παροχές είναι άμεσος, αλλά και η στάση πληρωμών είναι πιθανή. Σε όλα τα ταμεία η μείωση των εσόδων είναι τεράστια και για ορισμένα ταμεία όπως ο ΟΑΕΕ μπαίνει ζήτημα στάσης πληρωμών. Το πρόβλημα δεν είναι λογιστικό πρόκειται για την εφαρμογή συνειδητών πολιτικών που εκπορεύονται από τις ανάγκες του κεφαλαίου και έχουν στόχο να καταργήσουν το κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης με συντάξεις πείνας τον 350 ευρώ  και την παράδοση της ασφάλισης στους ιδιώτες.

            Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση σας καλούμε να συμμετέχετε σε πλατιά σύσκεψη για την Κοινωνική Ασφάλιση την Πέμπτη 30 Μάη 2013 και ώρα 7:00μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου προκειμένου να συζητήσουμε την κατάσταση και  την ανάληψη συγκεκριμένων αγωνιστικών από κοινού πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου