Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΟΥΔΑΗ Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ καταδικάζει με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο το νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ μαζί με την ΕΕ και το αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας.
Οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ σε Συριακό έδαφος αποτελούν κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης κατά του Συριακού λαού. 
Η προπαγάνδα περί «χημικών όπλων» είναι εκτός από αβάσιμη και συνήθης τακτική των ιμπεριαλιστών ώστε να προχωρήσουν στο αιματοκύλισμα ενός λαού ώστε να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους είτε στην πολεμική βιομηχανία είτε στα συμφέροντα ανοικοδόμησης μίας «δημοκρατίας».
Σοβαρές ευθύνες σε αυτό το γεγονός έχει και η Ελληνική κυβέρνησης που όχι μόνο υιοθετεί τέτοιες εικασίες αλλά συμμετέχει ενεργά στους πολεμικούς σχεδιασμούς.
Η συμμετοχή της χώρας μας σε τέτοιους οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ αλλά και οι πολιτική – οικονομική συνεργασία με το Ισραήλ εξυπηρετεί συμφέροντα που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέρονται της εργατικής τάξης και ωθούν σε επικίνδυνες και απαράδεκτες εξελίξεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Συρίας και την απαράδεκτη εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στο συριακό λαό, υποστηρίζοντας τη θέση ότι οι εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της. Να διεκδικήσουν:
·         Να μη συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και της χώρας μας.
·         Να υπάρξει άμεση απεμπλοκή, να μην τηρηθεί οποιαδήποτε "συμβατική υποχρέωση" και συμφωνία με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.
·         Να μη χρησιμοποιηθεί, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα!
·         Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
·         Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
Όλοι και όλες την Κυριακή 19 Μάη σε Παγκρήτια κινητοποίηση στην Αμερικανονατοϊκή Βάση της Σούδας, με συγκέντρωση στην πλατεία της αγοράς στις 12μ, αφιερωμένη στα 50 χρόνια από τη δολοφονία από το παρακράτος του μαραθωνοδρόμου της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου