Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Όχι στην κατάργηση του επιδόματος γάμου, οργάνωση και πάλη για υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών συμβάσεων με βάση της ανάγκες μας


Η λήξη της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η μεθοδευμένη άρνηση της ΓΣΕΕ για προσπάθεια υπογραφής ΣΣΕ το 2013 έρχονται να προσθέσουν ακόμα ένα λιθαράκι στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να εφαρμόσουν στη χώρα μας καπιταλιστές, ΕΕ, Κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι τους.

Με την λήξη της ΕΓΣΣΕ δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να αμφισβητήσουν όλες τις παροχές και της κατακτήσεις που ενσωματώνονται στη σύμβαση που κερδήθηκαν με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών. Μία από αυτές που μπήκε αμέσως επί τάπητος είναι και το επίδομα γάμου. 

Αυτομάτως το 10% του μισθού τους χάνουν οι εργαζόμενοι, καθώς θα σταματήσει η καταβολή του επιδόματος αυτού.

Αυτό είναι άλλο ένα χτύπημα για την εργατική τάξη η οποία για άλλη μια φορά βρίσκεται εκτεθειμένη απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται καθημερινά.

Η εργοδοσία και η κυβέρνηση μέσα από αυτά τα μέτρα προωθεί την κατάργηση των επιδομάτων και των δικαιωμάτων που απέρρεαν από την ΕΓΣΣΕ με απώτερο στόχο την κατάργηση της ίδια της ΕΓΣΣΕ. Μεθοδευμένα όλα αυτά οδηγούν προς την εξαθλίωση τους εργαζόμενους που βάλλονται από παντού.

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που η ανεργία μαστίζει, η υποαπασχόληση καλπάζει, οι μισθοί έχουν πετσοκοπεί και τα χαράτσια έρχονται το ένα μετά τ΄άλλο, το επίδομα γάμου αποτελεί για τα ζευγάρια μια οικονομική ανάσα, μια οικονομική στήριξη για τις ανάγκες που δημιουργούνται μετά το γάμο.

Έρχεται να συμπληρώσει το πάζλ της επίθεσης που δέχονται ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια μετά την  ξεδιάντροπη και προκλητική απόφαση του Υπουργείου Υγείας για κατάργηση του επιδόματος τοκετού σε όσες γυναίκες γεννούν σε δημόσια και ιδιωτικά μαιευτήρια.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν πως μόνο τέτοιες αποφάσεις έχουν να περιμένουν στο καπιταλιστικό σύστημα το οποίο ζούμε, το οποίο τους θέλει υποταγμένους, φοβισμένους και εξαθλιωμένους. Πρέπει να δώσουν μια ηχηρή απάντηση απέναντι σ’ αυτή την επίθεση που δέχονται καθημερινά κι αυτή θα δοθεί μόνο μέσα από την οργάνωση και την συσπείρωση τους μέσα στα σωματεία τους.  
Για άλλη μια φορά επισημαίνεται η αναγκαιότητα διεκδίκησης κλαδικής σύμβασης εργασίας η οποία είναι αυτή που ρυθμίζει το πόσο ο εργάτης θα πουλάει την εργασία του, με τι συνθήκες θα δουλεύει και τι παροχές θα έχει αυτός και η οικογένεια του.
  Η σύμβαση αυτή θα είναι αποτέλεσμα της πάλης των εργατών απέναντι στα συμφέροντα των εργοδοτών και δεν θα μπορεί να καθορίζεται από κυβερνήσεις. 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν με μαζικότητα και αποφασιστικότητα, μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, με επιτροπές εργαζομένων, πλάι στο σωματείο μας, για να οργανώσουμε μαζί την αντίσταση και την αντεπίθεση μας μέσα σε κάθε μεγάλο και μικρό χώρο δουλειάς. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ. Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ!

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου