Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

1η Μάη Απεργούμε! Η Εργατική Πρωτομαγιά να γίνει ημέρα αγώνα για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων, της Κυριακής Αργίας και του ωραρίου.Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Η επίθεση σε όλες τις πτυχές της ζωής της εργατικής-λαϊκής οικογένειας εντείνεται. Μετά τα μνημόνια, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, τη φοροληστεία, τα χαράτσια, την πλήρη ιδιωτικοποίηση υγείας, πρόνοιας και παιδείας, σειρά έχουν η πλήρης κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου και η κατάργηση της Κυριακής Αργίας.


Με τα νέα νομοθετήματα που βάζει επί τάπητος η κυβέρνηση, κατ’ απαίτηση της ΕΕ, του κεφαλαίου, σκοπεύει να καταργήσει την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις Κλαδικές Συμβάσεις, να νομοθετεί η ίδια τον κατώτατο μισθό, ο οποίος θα διαφέρει ανά ηλικία, γεωγραφική και οικονομική ζώνη, και πάντα με τα κριτήρια της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Σκοπός τους, η εργατική δύναμη να γίνει πάμφθηνη, τα εργατικά δικαιώματα να τσακιστούν, κάτι που θα εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία τους στο σήμερα, αλλά κύρια, στο αύριο της ανάκαμψης. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται.

Η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων και των κατακτήσεων που απορρέουν από αυτές, καθώς και η οργάνωση της πάλης για την ανασύνταξη του Εργατικού Κινήματος, την οικοδόμηση της συμμαχίας των εργατοϋπαλλήλων με τους μικρούς εμποροβιοτέχνες, τους αυτοαπασχολούμενους, πρέπει να γίνουν αιχμή του δόρατος για τους ιδιωτικούς υπάλληλους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε πολύπλευρες δράσεις και παρεμβάσεις στα πλαίσια προετοιμασίας της Απεργίας της 1ης Μάη. Καλεί τους συναδέλφους εμποροϋπαλλήλους – ιδιωτικούς υπαλλήλους να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, να αποφασίσουν συλλογικά και οργανωμένα την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την προετοιμασία και την επιτυχία της.

Καλούμε επίσης τους καταστηματάρχες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες του Ηρακλείου, που με τη Γενική τους Συνέλευση αποφάσισαν το κλείσιμο των καταστημάτων την 1η Μάη και την υπεράσπιση της Κυριακής Αργίας και του ωραρίου, να μπουν αποφασιστικά στην μάχη, να συναντηθούμε στο δρόμο του αγώνα κάτω από αυτούς τους άξονες, απέναντι στα μονοπώλια και τις πολιτικές τους.

Συνάδελφοι,
Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα ότι η Εργατική Τάξη όταν είναι οργανωμένη και σωστά, ταξικά προσανατολισμένη, μπορεί και να διεκδικεί και να αποσπά κατακτήσεις. Σήμερα το μήνυμα της Πρωτομαγιάς είναι επίκαιρο όσο ποτέ και αποτελεί ευθύνη μας και ιστορική αποστολή μας, αυτή η σπίθα να γίνει φλόγα που θα φωτίσει νέους αγώνες μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΓΙΑ  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου