Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Σχετικά με την προσπάθεια εργοδοσίας και κυβέρνησης να μεταφέρουν την 1η Μάη


Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια του μεγάλου κεφαλαίου στο εμπόριο, χέρι – χέρι με την κυβέρνηση να μεταφερθεί η απεργία της 1ης Μάη, την Τρίτη του Πάσχα.

Ξεχνάει μάλλον η κυβέρνηση και από ότι φαίνεται προσπαθεί να κάνει και τους εργάτες να ξεχάσουν τη ιστορική σημασία της 1ης Μάη, τα διδάγματα που δίνει για το πώς οι εργαζόμενοι οργανωμένοι διεκδικούν και κατακτούν και το πόσο επίκαιρο είναι σήμερα το μήνυμα αυτής της ημέρας.

Πάνω από όλα όμως ξεχνάει ότι η 1η Μάη είναι ημέρα Απεργίας και όχι αργία και γιορτή των λουλουδιών.

Την 1η του Μάη συνάδελφοι η εργατική τάξη τιμά τους νεκρούς της, τους εργάτες που πέθαναν ανά την υφήλιο για να κερδηθεί το οκτάωρο, το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, να κατακτηθεί κάποια στιγμή το δικαίωμα του εργάτη να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει.

Την 1η Μάη του 1944 εκτελέστηκε από τους γερμανούς, μαζί με άλλους 199 συντρόφους του  από το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου ο πρώην πρόεδρος του σωματείου μας Ναπολέων Σουκατζίδης επειδή τόλμησε να παλέψει για το ψωμί και την ευημερία του λαού.

Ξεκαθαρίζουμε πως αυτή την ημέρα δεν την παζαρεύουμε για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους μια χούφτα μεγαλέμποροι.

Το σωματείο μας δεσμεύεται να συνεδριάσει και να προκηρύξει  απεργία την 1η Μάη όπως κάνουν δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα της Ελλάδας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, την 1η Μάη να συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα, να την αξιοποιήσουμε σαν εφαλτήριο δυναμικών αγώνων για τη υπεράσπιση της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών
συμβάσεων και για υπογραφή νέων που θα καλύπτουν τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες και δεν θα υποτάσσονται στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των καπιταλιστών.
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου