Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Καταδίκη για τον ερχομό των βουλευτών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στο ΗράκλειοΜε αφορμή τον ερχομό των βουλευτών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, η ΕΙΥΗ καλεί τους εργαζόμενους του νομού Ηρακλείου να βγάλουν τα συμπεράσματα τους σχετικά με τον ρόλο που έχει αυτή η ναζιστική συμμορία στο καπιταλιστικό σύστημα.
Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η δήθεν αντισυστημική Χρυσή Αυγή; των αφεντικών ή των εργαζομένων; μήπως τα συμφέροντα είναι «κοινά», «εθνικά»; Ποια είναι η σχέση της Χρυσής Αυγής με τους μεγαλοξενοδόχους, όπως στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, που είναι η τρίτη φορά που φιλοξενεί τέτοιο φασιστικό πανηγύρι.
Είναι πεντακάθαρος ο ρόλος τους ως υπηρετών των αφεντικών, όταν μέσα στην απεργία των ναυτεργατών πλέκουν εγκώμιο για τους εφοπλιστές. Είναι καθαρή η θέση τους για τα εργασιακά, όταν προωθούν δουλεμπορικά γραφεία με μεροκάματα πείνας. Είναι καθαρή η θέση τους για το ασφαλιστικό, όταν μιλάνε για μη υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, αλλά για δυνατότητα επιλογής από τους εργαζόμενους. 
Οι εργαζόμενοι το νιώθουν κάθε μέρα στο πετσί τους. Η εκμετάλλευση μεγαλώνει, ο θυμός, η αγανάκτηση, η φτώχεια, η ανέχεια φουντώνουν. Η εργατική τάξη θα απομονώσει τους φασίστες που είναι γέννημα-θρέμμα του συστήματος, το οποίο τους χρειάζεται για να τσακιστεί το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Άλλωστε η φασιστική τακτική τους της παραχάραξης της Ιστορίας και της πατριδοκαπηλίας τις προηγούμενες μέρες έδειξε το πρόσωπό της και στα παιδιά, ποτίζοντάς τα με το δηλητήριο του φασισμού. Δεν θα τους περάσει όμως.
Η εργατική τάξη ενωμένη, οργανωμένη στα σωματεία και με στόχο ξεκάθαρο, την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, έχει τη δύναμη να τσακίσει τους φασίστες. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τον Κρητικό λαό, να γυρίσουν την πλάτη, να απομονώσουν τα ναζιστικά αποβράσματα, τους πολιτικούς απογόνους του Μεταξά και τους νοσταλγούς του Χίτλερ. Είναι ανεπιθύμητοι στο νησί μας!
                                   

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2 ΜΑΡΤΗ 2013           

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου