Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

ΖΗΤΩ Η 8η ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝΓΥΝΑΙΚΕΣ! ΣΠΑΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΗ 7μμ ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Συναδέλφισσες στο Hondos, στον όμιλο Inditex, στα Super Market, άνεργες,
Ο φετινός γιορτασμός της 8ης Μάρτη- μέρα που σηματοδοτεί τους αγώνες των εργατριών, των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων για την απελευθέρωση και τη χειραφέτησή τους από την εκμετάλλευση και την καταπίεσή τους από την καπιταλιστική εργοδοσία και τις κάθε είδους προκαταλήψεις σε βάρος τους- πρέπει να μας βρει όλες οργανωμένες και ενωμένες στον αγώνα μέσα από το σωματείο μας, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Να μας βρει αποφασισμένες να ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ, να μπούμε με ορμή στην πάλη για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!

Η καπιταλιστική κρίση που μας οδηγεί στην εξαθλίωση και την ανεργία για να βγουν από αυτήν δυναμωμένα τα μονοπώλια και το κεφάλαιο ισοπεδώνει τη ζωή μας, τη ζωή των οικογενειών μας! Οι απολύσεις, οι μειώσεις στους μισθούς με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και την ενίσχυση των Ατομικών Συμβάσεων, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η κατάργηση της Κυριακής Αργίας, η 6ημερη εργασία με κατάργηση του ρεπώ και η διευθέτηση του χρόνου εργασίας (δουλεύω όσα σπαστά θέλει ο εργοδότης, κλπ) σε συνδυασμό με τα χαράτσια, την απαξίωση των υποδομών σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια ένα στόχο έχουν: να στρώσουν το δρόμο στην καπιταλιστική ανάπτυξη των μονοπωλίων που απαιτεί το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας και μισθούς Κίνας και Ινδίας για να είμαστε «ανταγωνιστικοί», να παράγουμε ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για την πλουτοκρατία!
Η υποταγή, η μοιρολατρία δεν ταιριάζουν σε εμάς που παλεύουμε καθημερινά για το σπίτι μας, που οι άντρες μας, οι γονείς και τα αδέρφια μας είναι άνεργοι, που τα παιδιά μας δεν έχουν δασκάλους, υποδομές, πετρέλαιο να ζεσταθούν! Ξέρουμε πολύ καλά ότι η «ανάπτυξη» τους θα μας οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση, μας θέλει ρομποτάκια 7 μέρες τη βδομάδα στη δουλειά, με μισθούς πείνας! Να σπάσουμε την λογική της αναμονής που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έρχονται καλύτερες μέρες, ότι κάτι θα αλλάξει χωρίς εμάς, απλά με την ψήφο μας. Να αντισταθούμε στη λογική του μικρότερου κακού, να μην τσιμπήσουμε στα δολώματα της γυναικείας επιχειρηματικότητας, που βάζει άνεργες γυναίκες να ανοίξουν επιχειρήσεις που θα κλείσουν οι πολυεθνικές σε 1 χρόνο και θα τις κυνηγάνε οι εφορίες και οι τράπεζες μια ζωή. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας να κάνουμε παιδιά και οικογένεια!
Μια είναι η λύση: να σηκώσουμε το κεφάλι, να διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας! Μέσα από το σωματείο μας, με επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς που θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την εργοδοτική ασυδοσία, τις απολύσεις, την απληρωσιά, που θα διεκδικούν καλύτερες συνθήκες, συλλογικές συμβάσεις. Μέσα στην Επιτροπή Ανέργων  που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα των ανέργων, θα διεκδικεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, δεν θα αφήνει κανένα μόνο του. Μέσα από τα παραρτήματα του σωματείου σε κάθε συνοικία που μαζί με τους άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις συνταξιούχες, τις φτωχές αγρότισσες, τις σπουδάστριες, θα παλεύουμε για τα προβλήματα στον τόπο κατοικίας, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές.
Με το ΠΑΜΕ και τη Λαϊκή Συμμαχία που παλεύουν για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Να βάλουμε πλώρη για μια άλλη εξουσία και οικονομία, για μια άλλη κοινωνία, όπου το δικαίωμα στη ζωή και τη δουλειά θα είναι αδιαπραγμάτευτο.
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αποδέχεται την πρόσκληση που πήρε από τις ομάδες γυναικών στο Ηράκλειο και απευθύνει κάλεσμα σε όλες και σε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στον αγωνιστικό γιορτασμό της 8ης Μάρτη που διοργανώνουν την βδομάδα 4 έως 8 Μάρτη  οι φορείς της κοινωνικής Συμμαχίας ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΠΑΣΥ καθώς και οι ομάδες της ΟΓΕ με κορύφωση το Συλλαλητήριο την Παρασκευή 8 Μάρτη 7μμ στην Πλ. Ελευθερίας.
Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου