Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ!
Η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ μετά την επίδειξη δύναμης και κήρυξη του στρατιωτικού νόμου απέναντι στους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, στους ναυτεργάτες, μετά τη σύλληψη των 35 προέδρων σωματείων και ομοσπονδιών στο Υπουργείο Εργασίας, κάνει ένα βήμα ακόμα προκειμένου να ικανοποιήσει τα αφεντικά της: ετοιμάζει νομοσχέδιο για την κατάργηση της απεργίας αλλά και την αλλαγή στη δομή και στον τρόπο λειτουργίας των σωματείων!

Δε θα το επιτρέψουμε!
Η συγκυβέρνηση και κυρίως η πλουτοκρατία αποδεικνύουν τον ΠΑΝΙΚΟ τους απέναντι στο εργατικό κίνημα. Με τις κινήσεις αυτές επιβεβαιώνουν περίτρανα αυτό που χρόνια υποστηρίζει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ: ότι η ΑΠΕΡΓΙΑ και τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ είναι το όπλο των εργαζομένων απέναντι στη βαρβαρότητα της μεγαλοεργοδοσίας. Μόνο μέσα από την οργάνωση τους οι εργαζόμενοι μπορούν να επιβάλλουν με όποιες μορφές πάλης επιθυμούν και με κύριο όπλο την απεργία, Συλλογικές Συμβάσεις και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.
Αυτά προς απάντηση εκείνων των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ) – που σήμερα το παίζουν ακομμάτιστοι- που έχουν διαχρονική ευθύνη για τον εκφυλισμό και την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος, διαβρώνουν και αφοπλίζουν εδώ και χρόνια τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες στα οποία  πλειοψηφούν και σε όλους τους τόνους μιλούσαν και μιλούν για την ανάγκη να διαλυθούν τα σωματεία και να διαχυθούν στις «πλατείες» και άλλες άσφαιρες κινητοποιήσεις που εκτονώνουν αντί να οργανώνουν την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων και των ανέργων.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στους 35 συνδικαλιστές που αύριο, ΤΡΙΤΗ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ δικάζονται γιατί πήγαν να υπερασπιστούν το Ασφαλιστικό!
Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο μας, μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς να στήσουν τις επιτροπές τους, να δώσουμε όλοι μαζί μια ηχηρή απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης- κεφαλαίου:
ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
Να μην τολμήσουν ο Υπουργός και η κυβέρνηση να προχωρήσουν στα άθλια σχέδια τους που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε η απεργία στις 20 Φλεβάρη να αποτελέσει εφαλτήριο νέων αγώνων για Συλλογικές Συμβάσεις, ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία. Συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας.
Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στο λαό και στους εργαζόμενους, θα απαντήσουμε με πόλεμο!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 6:30μμ ΣΤΟ Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ, 10 πμ στην ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ με το ΠΑΜΕ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου