Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ – ΓΙΑ ΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ!
                        ΠΕΜΠΤΗ 24 ΓΕΝΑΡΗ 7μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Συνάδελφοι- συναδέλφισσες, άνεργοι, νέες και νέοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες,
Οι «φωστήρες» της τρικομματικής κυβέρνησης βρήκαν για άλλη μια φορά τρόπο όχι μόνο να εντείνουν την υπερεκμετάλλευση της νεολαίας αλλά και να μπουκώσουν με ζεστό χρήμα τα ταμεία των μεγαλοεργοδοτών. Με πρόφαση την δήθεν καταπολέμηση της ανεργίας, την οποία οι ίδιοι οι καπιταλιστές δημιουργούν, βρήκαν έναν ακόμα δούρειο ίππο για να καταργήσουν το όποιο δικαίωμα είχε απομείνει σε Συλλογικές Συμβάσεις και ειδικά στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Μετά την κατάπτυστη Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου που χωρίζει τους νέους σε πάνω των 25 ετών με 586ευρώ μισθό το μήνα και σε κάτω των 25 ετών με 511 ευρώ, έρχεται τώρα το Εθνικό Σχεδιο Δράσης για την «απασχόληση» που μας γυρνάει δεκαετίες πίσω που το βασικό σύνθημα στα συνδικάτα για τους νέους εργάτες ήταν «ίση αμοιβή για ίση εργασία».
Τι προβλέπει το σχέδιο αυτό; Η εργασία που θα προσφέρουν οι νέοι και οι νέες, τα παιδιά μας, να θεωρείται και να αμείβεται ως πρακτική άσκηση. Αυτού του είδους η «απασχόληση» και η κατάρτιση δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Καταδικάζουν τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους  στην μόνιμη περιπλάνηση από την ανεργία στην κακοπληρωμένη δουλειά με ημερομηνία λήξης, σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας. Όταν λένε «να ξεμπερδεύουν με αγκυλώσεις του παρελθόντος» εννοούν να ξεμπερδεύουν με κάθε συλλογικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αξιοποιούν την ανασφάλειά της νεολαίας να εξασφαλίσει ένα μεροκάματο για να ρίξουν ακόμα πιο κάτω τις απαιτήσεις από το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή.
Για άλλη μια φορά ακολουθούν τις παλιές συνταγές που μας έφεραν στην κρίση: με φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις και επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, ταυτόχρονα τσακίζουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με χαράτσια και υπέρογκους φόρους, με την ανεργία και την εργασιακή ζούγκλα. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!
Καλούμε τους νέους, τους άνεργους αλλά και τους εργαζόμενους στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες να μην τους κάνουμε τη χάρη! Καλούμε ειδικά τη νεολαία να οργανωθεί στο σωματείο μας, να γίνει η εμπροσθοφυλακή των νέων εργατικών αγώνων! Με ενότητα, χωρίς διαχωρισμούς σε ηλικία, φύλο ή εθνικότητα να παλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά, μέσα από το σωματείο μας για:
·         Σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
·         Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου( ΠΥΣ) που χωρίζει τους νέους εργαζόμενους σε πάνω και κάτω των 25 ετών
·         Επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·         Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους: για το πετρέλαιο θέρμανσης, για δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, για βιβλιάριο ασθενείας κα.
·         Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους νέους
·         Ενιαίο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης, στην ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, που θα δίνει τη δυνατότητα στο σπουδαστή να ειδικεύεται στο επάγγελμα με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις στην επιστήμη και στην τεχνολογία.
·         Όλοι οι εργαζόμενοι μαθητές- σπουδαστές να δουλεύουν 6ώρο με αποδοχές 8ωρου. Την περίοδο των εξετάσεων άδεια από τη δουλειά με αποδοχές.
·         Πρακτική άσκηση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Το σωματείο μας θα συμμετέχει στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος σε αυτό.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
                                    ΠΕΜΠΤΗ 24 ΓΕΝΑΡΗ 7μμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
                                                            ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου