Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 10πμ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου
          Η αντεργατική επίθεση που συνεχίζετε ενάντια στην εργατική τάξη δεν έχει τελειωμό. Η τρικομματική Κυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όπως και οι προηγούμενες, έχουν ξεκάθαρη πολιτική, αυτήν της εξασφάλισης των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων, γιατί για το κεφάλαιο αποτελεί μονόδρομο η διατήρηση φτηνής και καθυποταγμένης εργατικής δύναμης.
Με συμμάχους την Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. τα μετρά που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια συνιστούν ταφόπλακα για το λαό οδηγώντας την εργατική τάξη σε μόνιμη ανασφάλεια αναφορικά με τον μισθό και τη σύνταξη του επόμενου μήνα. Σε μια εποχή που αναιρούνται κατακτήσεις του προηγούμενου διαστήματος, οι εργαζόμενοι πρέπει να κλείσουν τα αυτιά στις «Σειρήνες» που καλλιεργούν την μιζέρια, βάζοντας εγκληματικά εμπόδια και διλήμματα στην οργάνωσή τους. Οφείλουν να παλέψουν ώστε να σπάσει το κλίμα μοιρολατρίας που έχει τροφοδοτήσει ο συμβιβασμένος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.
Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί την εργατική τάξη να οργανώσει την σκληρή πάλη για όλα τα μέτρα που εξαθλιώνουν κάθε λαϊκή οικογένεια. Ζητήματα όπως η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), η προστασία των ανέργων, η παρεμπόδιση των μέτρων που εξοντώνουν τους εργάτες, η προάσπιση της Κυριακής αργίας. Πρόκειται για ζητήματα, τα οποία ένα προς ένα πρέπει να ξεσηκώσουν το σύνολο των εργαζόμενων.
Σύμφωνα με το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισε η τότε συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΛΑ.Ο.Σ. με εντολή ΕΕ - ΔΝΤ - εργοδοσίας - ΣΕΒ, κατάργησε τις Κλαδικές ΣΣΕ δίνοντας το δικαίωμα στην εργοδοσία να τις καταγγείλει. Όπως και συνέβη από τις εργοδοτικές οργανώσεις. Η κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και κατ' επέκταση των κλαδικών ΣΣΕ θα «απογυμνώσει» τους εργάτες έναντι του εργοδότη. Πάνω στα «πτώματα» των Συμβάσεων θα πατήσει η εργοδοσία, ώστε να τσακίσει την τιμή της εργατικής δύναμης. Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη οι εργαζόμενοι οφείλουν να υψώσουν τείχη αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι εξελίξεις με την ΕΓΣΣΕ θα επιδράσουν αλυσιδωτά σε όλες τις κλαδικές Συμβάσεις, παρασύροντας μεροκάματα και σειρά επιδομάτων. Η διεκδίκηση της ΣΣΕ για την εργατική τάξη είναι σημαντικός παράγοντας στο να μπει φρένο στην κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου από τον μόχθο των εργαζομένων.
 Με βασικούς άξονες την διεκδίκηση υπογραφής νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2013, πρέπει να αναπτυχθούν σκληροί αγώνες και να μαζικοποιηθούν τα συνδικάτα. Δεν πρέπει να τους περάσει, δεν είναι ανίκητοι. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, εμείς παράγουμε τον πλούτο και τον καρπώνονται μια χούφτα παράσιτα, τα μονοπώλια.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου να δώσει στο πλευρό του σωματείου μας την μάχη στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις  20 Φλεβάρη, όπως αποφάσισε  το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ - μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων. Να απορρίψουν τα «ψευτοφάρμακα» των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας. Να γίνει ξεκάθαρο στην εργατική τάξη ότι ακόμα κι αυτά ενισχύουν την κερδοφορία των μονοπωλίων, μειώνουν την τιμή της εργατικής δύναμης και δε λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας. Την ίδια στιγμή, η εργατική - λαϊκή οικογένεια σφαδάζει από τη φορολεηλασία, τα χαράτσια, τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης, τις αυξήσεις στο ρεύμα. Φορολογούνται ακόμη κι οι άνεργοι, γιατί έχουν ένα σπίτι, ενώ αυξάνονται οι οικογένειες που μένουν χωρίς ρεύμα, νερό, ακόμα και φαγητό.
                   Για να μπορεί να απαιτεί η εργατική τάξη απαιτείται οργάνωση, μαζικότητα και αποφασιστικότητα. Εργάτες μόνους, ανοργάνωτους, μοιρολάτρες, δεν τους φοβάται κανένας και τέτοιοι εργάτες  δεν είναι σε θέση να απαιτούν. Αυτό που φοβούνται είναι η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, δεν θα μας τρομοκρατήσουν τα μέτρα καταστολής  που παίρνονται από την κυβέρνηση βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση η  κλιμάκωση της κρατικής βίας ενάντια σε απεργούς (Μετρό και Ναυτεργάτες), στους αγρότες, στο ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να βάλει φρένο στο «μεγάλο φουσκωμένο ποτάμι, την οργή του λαού», στην οργανωμένη πάλη των εργατών, των υπαλλήλων, των ανέργων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που αργά ή γρήγορα θα στραφεί ενάντια στα αφεντικά της τρικομματικής κυβέρνησης, θα ανατρέψει την εξουσία και το κράτος του κεφαλαίου.
                   Με επιτροπές εργατών, πλάι στα σωματεία τους, με κοινή δράση εργαζομένων, μικροεμπόρων, αυτοαπασχολουμένων και φτωχών επαγγελματοβιοτεχνών. Όλοι μαζί οφείλουν να είναι σύμμαχοι απέναντι στην προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο για την πλήρη κατάργηση της Κυριακής Αργίας και την καταστρατήγηση του ωραρίου.
Στο Ηράκλειο αυτό εκφράζεται με την συζήτηση που διενεργεί η πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου για το χαρακτηρισμό της πόλης ως τουριστική περιοχή, πράγμα που βάσει την υπάρχουσα νομοθεσία θα δίνει την δυνατότητα στα καταστήματα να ανοίγουν ως αργά το βράδυ και τις Κυριακές, ασχέτως αν ο ίδιος ο εμπορικός σύλλογος σκίζει τα ιμάτια  του πως δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.
Η επιχειρηματολογία είναι κοινή, «τόνωση της αγοράς, δημιουργία θέσεων εργασίας, εκμετάλλευση του τουρισμού και της κρουαζιέρας, αύξηση της ανταγωνιστικότητας κ.α.». Το υπουργείο μας λέει ότι η διεύρυνση του ωραρίου το 2005 επέφερε αύξηση κατά 14%, αύξηση της απασχόλησης κατά 2,5% και ότι με το μέτρο αυτό θα δημιουργηθούν 8.000 θέσεις εργασίας. Δε μας λέει, όμως, ότι η αύξηση αυτή πήγε στις μεγάλες μονοπωλιακές μονάδες, την στιγμή που οι μικροί την ίδια περίοδο σημειώνουν συρρίκνωση του τζίρου και περισσότερα λουκέτα επιχειρήσεων απ’ότι ανοίγματα. Δεν μας λέει ότι ναι μεν «αυξήθηκε» η απασχόληση, αλλά μειώθηκαν οι συμβάσεις αορίστου χρόνου, το πενθήμερο οκτάωρο, εντατικοποιήθηκαν οι ελαστικές μορφές εργασίας, ενώ η δουλειά με μισθό που αγγίζει έως και τα 250 ευρώ για άτομα κάτω των 25 ετών κλιμακώθηκε.
Δε μας λέει το υπουργείο ότι κανένας δεν θα προσλάβει υπάλληλο για να δουλέψει μόνο την Κυριακή, αλλά θα κάνει κόλαση τη ζωή του εργαζόμενου καταργώντας το πενθήμερο του, αναγκάζοντάς τον να εργάζεται τις Κυριακές, απλήρωτες και μη, αλλά χωρίς την προσαύξηση κατά 75% γιατί η Κυριακή θα θεωρείται κοινή εργάσιμη ημέρα.
Λέμε λοιπόν κοινή δράση ενάντια στα μονοπώλια γιατί αν οι εργάτες δεν έχουν συμβάσεις και μισθούς με βάση της ανάγκες τους, δεν θα μπορούν να καταναλώνουν, οι μικροί έμποροι θα κλείσουν λόγω του ανταγωνισμού από τα μονοπώλια και κανένας τουρίστας δεν θα μπορέσει να τους σώσει.
Γι αυτό λοιπόν πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στον εμπορικό σύλλογο Ηρακλείου, απαιτώντας να μην συζητηθεί ο χαρακτηρισμός του ηρακλείου ως τουριστική περιοχή και με βάση τα παραπάνω προχωράμε σε…

·         Κοινές περιοδείες στα καταστήματα με τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ για την ενημέρωση εργατών και εμπόρων για την Κυριακή Αργία.

·         Γενική συνέλευση του σωματείου μας την Δευτέρα 18 Φλεβάρη και ώρα 18:30 στο ΕΚΗ με θέμα την Κυριακή Αργία και τις Συλλογικές Συμβάσεις.

·         Συμμετοχή και προετοιμασία της απεργίας με θέμα τις Συλλογικές Συμβάσεις που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
Σχεδιάζουμε την δράση μας - οργανώνουμε την πάλη μας

 δυναμώνουμε το σωματείο μας και το παμε

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 6:30ΜΜ ΣΤΟ ΕΚΗ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου